≫ 

Fed kup selekcija Srbije ispala iz takmičenja (FOTO)

Naše devojke su igrale dobro, ali nisu uspele do sledeće faze takmičenja

  • 2

Ženska teniska reprezentacija Srbije eliminisana je u Fed kupu od selekcije Velike Britanije, pošto je Džoana Konta savladala Aleksandru Krunić sa 2:1 u setovima (7:6,3:6, 6:2).

Britanke su pobedom obezbedile baraž za popunu Druge svetske grupe Fed kupa, koji se igra 20. i 21. aprila. Kejti Boulter je pobedila Ivanu Jorović sa 2:0 i donela prednost selekciji, a Konta je donela pobedu.

Velika Britanija - Srbija 2:0

Katie Boulter - Ivana Jorović 6:4, 6:3

Johanna Konta - Aleksandra Krunić 7:6(1), 3:6, 6:2

Fed kup reprezentacija Srbije ostvarila je tri pobede u grupnoj fazi takmčenja I grupe Evro-afričke zone (Bat, Grupa B(B)) i obezbedila je plasman u baraž u kome je snage odmerila sa pobednikom Grupe B (A) selekcijom Velike Britanije za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020.

Foto: TSS

Nakon velike borbe u prepunoj hali navijača domaćina Fed kup tim Srbije je izgubio od Britanki 2:0.

- Ponosni smo na naše devojke, na tome što su dostojanstveno i časno branile boje svoje zemlje do poslednjeg atoma snage. Hvala vam na svim pobedama i partijama koje ste pružile u nacionalnom dresu! Uživali smo proteklu nedelju u sjajnim mečevima i pobedama koje ste ostvarili za Srbiju! Bravo! - naveli su iz Teniskog saveza Srbije

Srbija će se i naredne godine boriti u I grupi Evro-afričke zone, Britanke odlaze u plej of koji je na programu 20. i 21. aprila 2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    10. februar 2019 | 01:53

    Samo napred devojke, svaka vam cast. Tek ste pocele zajedno. Bice tu mnogo pobeda i uspeha. Samo slozno napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA