Jevrejska opština osudila Trifunovića: Zločinci i žrtve ne mogu u isti koš, nisu isto Pavelić i Ivo Lola Ribar

V. N.

11. 02. 2019. u 17:06

Jevrejska opština Beograd uputila otvoreno pismo lideru Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću

Јеврејска општина осудила Трифуновића: Злочинци и жртве не могу у исти кош, нису исто Павелић и Иво Лола Рибар

Foto N.Skenderija / Sergej Trifunović

GNUSNO je stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije "judenfrai državom" - stoji u otvorenom pismu Jevrejske opštine Beograd upućenom lideru PSG Sergeju Trifunoviću.

Reč je o odgovoru na Trifunovićevu izjavu, u kojoj navodi da je "potpuno nebitna stvar da li neko u kući drži sliku Draže Mihailovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića".

U pismu Jevrejske opštine navodi se da su njeni članovi i na levoj i na desnoj strani političkog spektra, ali i da oko jedne jedine stvari nema diskusije - svi koji su sarađivali sa okupatorom, svi koji su naše pretke slali u smrt, oni su protiv kojih ćemo se oglasiti juče, danas i zauvek:

- Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su uz pomoć propagadne mašinerije nacističkog kolaboracioniste Dimitrija Ljotića i kvislinške vlade koju je predvodio njegov rođak Milan Nedić stradali u logorima i na stratištima širom Beograda. Da li mislite da treba da bude "nebitno" da li je u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera? Kako se osećate ako uđete u neki dom u Hrvatskoj, a tamo je, na primer, slika Ante Pavelića? Je l' to isto kao da ste videli portet Ive Lole Ribara? Razumete li razliku i da li vas se tiče?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (68)

Marija

11.02.2019. 17:34

Njegove izjave i jesu za osudu. Duboko saosecam sa porodicama nastradalih jevreja koji su preziveli golgotu zajedno sa srpskim zivljem. Takve stvari nisu za igranje

star

11.02.2019. 17:35

Jevrejska zajednica je sa pravom uplašena u Beogradu, jer ne mogu da se otmu utisku da u 21. veku neko priziva aveti prošlosti i da veliča nacističke metode iz perioda Drugog svetskog rata.

BRATEE

11.02.2019. 17:43

Ovaj Trifunovic je odlepio ...bolje mu je da glumi nego da se bavi ovim glupim izjavama zadnje vreme ...blamaza za jednog glumca !!!

Goran

11.02.2019. 17:48

Mislim da ste se zaneli gospodo iz JOB. Niko nije izjadnacavao oslobodioce, okupatore, naciste i saveznike. Vi jednostavno niste shvatili o cemu je govorio. Umesto da razmislite o tome sta je rekao i na sta je to odgovor vi ste izvukli jednu recenicu iz konteksta i napravili od nje majn kampf. Isto bi bilo da ja npr. sad izvucem jednu recenicu iz Tore ili drugih svetih knjiga jevrejskih i na osnovu nje tvrdim da ste vi genocidni narod ili nesto slicno. Ja bi se odmah izvinio, a vi?

Koriolan

11.02.2019. 17:48

Svako razuman osudjuje glumca Sergeja Trifunovica,a on treba dobro da se zapita kuda ide njegovo ponasanje.

lena

11.02.2019. 18:16

Sergej sve vise gubi razum kao i ostali pripadnici opozicije.Pozivi na vesanja,nasilje i linc su bez presedana na politickoj sceni Srbije!

esb-puerto@arcor.de

11.02.2019. 18:55

Poštovana Jevrejska zajednico.. izvinjavam se na izjave našeg državljanina , koji misli da padajuču glumačku karijeru zameni za političkom karijerom , pa u nadi nekog ličnog uspexa lupa gluposti koje ozbiljno povređuju vašu naciju i našu zajedničku istoriju..

srpski patriota

11.02.2019. 18:56

Kad se voda zatalasa(jedan od pet miliona) sva govna isplivaju na površinu i dohvate mikrofon ili megafon kao Srgej.

Serbinator

11.02.2019. 19:04

Ovaj Trifunović nije pošteno ni zagazio u političke vode a već je na sebe navukao gnev svojim neprimerenim izjavama.

Gagi.

11.02.2019. 19:04

Ja nerazumem ovu drzavu Srbiju. Pa stoga neuhapse i da se vidi sta se moze a sta ne u ovoj drzavi.

Таца

11.02.2019. 19:16

Сергеја не подносим. Не могу ни да га гледам, ни да га слушам и не схватам да ико у било чему може да га следи. Али имам примедбу на крај изјаве ЈОБ “Желимо најбоље земљи у којој живимо...” У њој само живе, то није уједно и земља коју воле?!

Glas onih bez glasa

11.02.2019. 19:20

Hvala sugrađanima Jevrejima sto svoj glas daju i nama potomcima onih bez glasa tj. unucima žrtava Jasenovca i NOB. Ostali smo bez njih, bez zemlje u kojoj smo rodjeni - SFRJ i bez dedovine u Hrvatskoj, a bez posla u Srbiji. Kako stoje stvari nećemo tu dobiti penziju. Zar da nam se u ime demokratije pomirenja i revizionista izbrise i istorijsko secanje, spomen na detinjstvo i sve sto smo naučili i doživeli kao Jugosloveni? Sta jos imamo da izgubimo ako govorimo istinu koju Jevreji smeju da kažu?

Milan

11.02.2019. 22:43

Opozicija sama sebi obara sanse za neki uspeh, sto nas navodi na zakljucak da i nisu dorasli vlasti.

Ivan Zgrozeni

12.02.2019. 10:59

Amerikanci ovim prave dva bloka na izgled suprotstavljena no oba pristaju na otcepljenje KiM. Trifunovic bi ga otpisao a Vucic pravio "kompromis" koji ga vodi u OUN. Stvara se privid da imamo izbor. Kao sto je privid da u SAD postoji visepartijski sistem a u stvari je jednopartijsi demokratsko-republikanski kojim isti oni koje predstavlja Soros prave budale od naroda. Kurs SAD se ne menja ma koja opcija bila na vlasti. Ovim je opcija koja brani suverenitet Srbije eliminisana.

Marijana

12.02.2019. 11:23

Trifunović pokazuje koliko je nesposoban, i da uopšte ne treba da se bavi politikom.

Srboljub

12.03.2019. 00:24

Sergej mi je jako simpatičan, jasni su mi njegovi motivi, pozdravljam njegovu borbu, ali je već na početku uprskao stvar. Jevrejska opština Beograd je potpuno u pravu. Još jedan neveseo dokaz da su dobri umetnici mahom jako loši političari.