Небензја исправио немачког колегу: Берлин смо заузимали, а Минск ослобађали

© Sputnik / Нэнси Сисель / Уђи у базу фотографијаВасилиј Небензја
Василиј Небензја - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја је током расправе у Савету безбедности УН о четири године Минских споразума о Донбасу на примедбу сталног представника Немачке Кристофа Хојсгена да је Русија „заузела Минск“, подсетио да је Русија „заузела Берлин, а да је Минск ослобађала“.

Говорећи у Савету безбедности о ситуацији у Украјини, стални представник Немачке одлучио је да подсети чланове Савета да „морамо да схватимо да је то била руска инвазија, да су руски војници били директно укључени и у окупацију Минска и окупацију Доњецка“.

Совјетски војници у Берлину - Sputnik Србија
Немачки политичар: Мало ко још зна да су Берлин ослободили Руси, а не Американци

„Мој пријатељ Кристоф је, очигледно направивши лапсус према Фројду, рекао да је Русија 2015. ’заузела Минск‘. Русија је заузела Берлин, то је било раније, а пре тога је ослобађала Минск“, објаснио је Небензја.

Враћајући се на расправу о теми састанка Савета безбедности, стални представник Русије је приметио да „2015. године нисмо били у Минску и нисмо то намеравали, јер тамо живе наши пријатељи, браћа и савезници. Ми уопште немамо планове да икога „заузимамо“ или где да негде „упадамо“.

„Интервенција је ваш метод који сада добро видимо на примеру једне латиноамеричке земље“, додао је Небензја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала