Brnabić: Nadam se da će Priština uskoro ukinuti takse na robu iz Srbije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će se najava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja oko moguće suspenzije taksi na robu iz Srbije ostvariti što pre zbog srpske privrede, ali i zbog nastavka dijaloga sa Prištinom o normalizaciji odnosa.

„Ovo traje jako dugo. Svaki dan kojim se produžava (važenje taksi) je novi udar na regionalni mir i stabilnost ali i na privredu Srbije“, rekla je premijerka novinarima u Direkciji za Nacionalne referentne laboratorije Srbije.

Ona je pitala ko će da nadoknadi gubitke proizvođačima iz centralne Srbije za period važenja taksi, koje su posledica odluke koja je u suprotnosti sa Cefta sporazumom.

„Haradinaj nije ni u jednom trenutku, nijednim gestom, pokazao da može da mu se veruje da će ono što kaže i da ispuni“, rekla je premijerka i izrazila očekivanje da će ovaj put da je demantuje.

Ona je zahvalila svim partnerima Srbije koji su do sada nedvosmisleno govorili kako je ponašanje Prištine u vezi sa uvođenjem taksi predstavljalo kršenje svih sporazuma i bilo u suprotnosti sa svim vrednostima povezivanja i saradnje u 21. veku, kao i regionalnoj stabilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari