Deo opozicija iz skupštinskog hola poručio: Nema nas, pa ni "besmislenih amandmana"

Novinarima su se obratili Goran Ćirić (DS), Dragan Veselinović (Dveri), Ðorđe Vukadinović (Nova Srbija - Pokret za spas Srbije), Tatjana Macura (Stranka moderne Srbije), Jovan Jovanović (Klub samostanih poslanika), Dijana Vukomanović (Narodna stranka)

  • 21

Poslanici dela opozicije koji bojktuju rad parlamenta u plenumu, kažu da je jasan dokaz da je cilj “besmislenih amandmana” koje podnose poslanici vlasti, kako bi onemogućili opoziciju da govori, to, što danas nema takvih amandmana.

Konferenciju za novinare u Skupštini Srbije na kojoj je to konstatovano u holu skupštine održali su Goran Ćirić (DS), Dragan Veselinović (Dveri), Ðorđe Vukadinović (Nova Srbija - Pokret za spas Srbije), Tatjana Macura (Stranka moderne Srbije), Jovan Jovanović (Klub samostanih poslanika), Dijana Vukomanović (Narodna stranka).

Oni su takođe rekli da su među poslanicima SNS koji su podneli zahtev za održavaje vanredne sednice koja je u toku, Vesna Rakonjac i Željko Sušec, koji su, kako navode, još pre nekoliko meseci podneli ostavke na poslanička mesta.

- Imali smo fantomske amandmane, sad imamo i fantomske poslanike - rekao je Vukadinović i dodao da su poslanici vlasti u proseku podnosili oko 400 amandmana na prve članove zakona koji bi se našao prvi na dnevnom redu, kako opozicija ne bi mogla da učestvuje u radu.

To što ih sada nema, kaže Vukadinović, pokazuje “da oni znaju šta su radili”.

Vukadinović je rekao da bojkot parlamenta ne odogovara ni vlasti i smatra da je to i njima jasno, samo, kako kaže, ne žele da priznaju grešku, jer im je takav “politički mentalni sklop”

- Bojkot nije sam sebi svrha, već sredstvo da bi se parlament i politički život u Srbiji vratio ,ako može u normalu. Nisam optimista, ali treba verovati i treba se boriti da tako bude - rekao je Vukadinović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сања

    13. februar 2019 | 14:31

    Неби вам ја ни плате дала па се пушите земљо Србијо

  • asa

    13. februar 2019 | 14:37

    Opozicija ne razume ni sama sebe ...nemaju ni cilj ni program

  • Gospodja Ministarka

    13. februar 2019 | 14:39

    Sigurna sam da lideri opozicije žive za dan kada će ih Vučić pozvati na dogovor. Moram da im kažem da se to nikada neće desiti. Ali avaj, vas vapaj niko neće čuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA