13. februar  2019. 17.18  →  23.26 | Izvor: Novosti, Tanjug

Ajaks bez sreće - Real slavio u Amsterdamu, Totenhem nokautirao Borusiju

AMSTERDAM -

U prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras Ajaks u Amsterdamu sa 2:1 (0:0), dok je Totenhem u Londonu ubedljivo savladao Borusiju iz Dortmunda 3:0 (0:0).

Ajaks je protiv trostrukog uzastopnog šampiona Evrope dominirao u prvom poluvremenu - Dušan Tadić pogodio je stativu u 26, da bi u 41. posle istorijskog, prvog VAR-a u Ligi šampiona, poništen gol Nikolasa Taljafika, zbog Tadićevog ofsajda i ometanja Tiba Kurtoe.

U nastavku, Real je poveo golom Karima Benzeme u 60. minutu, izjednačio je Kamil Zijeh u 71, a pobedu Madriđanima doneo je "rezervista" Marko Asensio u 86. minutu.

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Borusiju iz Dortmunda sa 3:0. Golove za pobednički tim postigli su Heung-Min Son u 47, Jan Vertongen u 83. i Fernando Ljorente u 86. minutu.

U prvih 45 minuta oba tima su imala prilike za gol, ali mreže su mirovale do 47. minuta kada je Son doneo prednost Totenhemu. Vertongen je prošao po levoj strani, sjajno je centrirao i pronašao Sona kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu sa nekoliko metara.

Borusija, nakon dobrog prvog poluvremena, u nastavku nikako nije mogla da odgovori na agresivniju igru Totenhema koji je do kraja meča sa još dva gola kaznila lošu odbranu nemačkog tima.

Prvo je 83. minutu na 2:0 povisio Vertongen posle centaršuta Orijea, a tačku na ovaj meč stavio je Ljorente u 86. minutu. Samo dva minuta pošto je ušao u igru, Ljorente je pogodio mrežu Borusije glavom posle kornera koji je izveo Eriksen.

Revanši utakmica na programu su 5. marta.

Tagovi