Напетост између Русије и Молдавије око ослобођених пилота: Опозиви и демарши

© Sputnik / StringerЗастава Молдавије
Застава Молдавије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Молдавије затражило је од Владе да опозове Андреја Негуцуа са функције амбасадора те земље у Руској Федерацији, не указавши разлог због чега је таква одлука донета, преносе руски медији.

Истовремено, из молдавског Министарства тврде да таква одлука нема никакве везе са питањем молдавских пилота, које је недавно Русија успела да ослободи из заробљеништва у Авганистану.

Наиме, претходно је молдавско Министарство иностраних послова уручило демарш руском амбасадору у Кишињеву Олегу Васнецову због одуговлачења са састанком између молдавских званичника и ослобођених пилота.

Том приликом су молдавске власти оптужиле Москву да намерно одуговлачи са сусретом са ослобођеним пилотима, као и због тога што су одбиле да саопште њихову тачну локацију. Медији наводе да се пилоти тренутно налазе на лечењу у Москви, али се не указује у којој болници.

Пилоти су у заробљеништву у Авганистану још од 24. новембра 2015. године, када су талибани оборили њихов хеликоптер у којем се налазило 18 путника и укупно три члана посаде, од којих је један копилот убијен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала