Košarkaši Zvezde napustili dodelu medalja 1Foto: Stasrport

Nakon večerašnjeg poraza u Kupu Radivoja Koraća predstavnici košarkaškog kluba Crvena zvezda obavestili su da konferencije za novinare trenera Milan Tomića neće biti.

Košarkaši Zvezde su posle meča na terenu čestitali crno-belima osvajanje trofeja, ali nisu ostali na dodeli medalja. Konferenciju tog kluba održao je u hotelu u Nišu predsednik kluba Nebojša Čović.

Zvezda je večeras u finalu Kupa Radivoja Koraća izgubila od Partizana sa 74:76.

Čović: Nikada nisam mogao da čestitam nekome kada je nešto ukrao

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je posle večerašnjeg finala u kojem su crveno-beli izgubili od Partizana da ne može rivalu da čestita osvojen trofej, jer kako kaže, „ne može da čestita kada je nešto ukradeno“, kao i da su sudije predvođene Ilijom Beloševićem bile „tendenciozne“.

„Naravno nikada nisam mogao da čestitam nekome kada je nešto ukrao, pa ni večeras to neću uraditi“, rekao je Čović novinarima na vanrednom obraćanju u Nišu.

Zvezda je večeras u finalu Kupa Radivoja Koraća izgubila od Partizana sa 74:76 poenima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

Čović je kazao da se radi o „sistemskoj krađi“.

„Radi se o sistemskoj krađi, vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, KSS ne postoji! To je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je sedeo jedan predstavnik Zvezde“, rekao je on.

On je ocenio da su sudije, pre svega Belošević postepeno „potkradao Zvezdu“.

„Što se tiče suđenja, Belošević je tendenciozno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Pre toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira“, kazao je on.

Posle finalnog meča niko se iz Zvezde nije pojavio pred novinarima osim predsednika Čovića.

On je dodao da je u poslednjem minutu meča Aleks Renfro napravio očigledan faul u napadu, ali da to nije svirano.

„To je Kup Srbije… Jasno ćemo da preispitamo da li u tim akcijama uopšte treba da učestvujemo“, rekao je Čović.

On je na kraju rekao da Zvezda njegovom izjavom završava dalje istupe u medijima.

Trinkijeri: Meč je mogao da se završi i drugačije, ali ovako je slađe

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je izuzetno srećan posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća i istakao da su trofej mogle da osvoje obe ekipe, s obzirom na neizvesnu završnicu susreta koja je rešena poenima sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

„Želeo bih iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bilo je ovo teško finale, mnogo preokreta, igrali smo muški, pogodili teške šuteve… Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su odigrali i kako su se borili. Finala su uvek ista, kad je egal… Na jednu loptu smo dobili utakmicu“, rekao je Trinkijeri novinarima u Nišu.

„Mogli smo mi, a mogla je i Zvezda da osvoji. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjim sekundama meča. Bio je baš dobar pas, gledao sam snimak, čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu. Mogli smo i pre da dobijemo utakmicu“, rekao je trener crno-belih.

On je kazao da je jako lepo osvojiti trofej, ali da u ovoj sezoni ima još mnogo posla pred njegovom ekipom.

„Trofej je trofej, trofeji gde piše ‘Korać’ je još važniji trofej i ja sam srećan zbog mojih igrača i svih ljude koji rade iza, a ne ispred. Uvek je važno kad se dobije derbi, a kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije“ rekao je on.

On je dodao da je serija trojki Bilija Berona mogla da odvede meč u drugu stranu, ali da je „još slađe“ što je njegov tim i pored teških pogodjenih šuteva upisao pobedu, pre svega zbog kvalitetne odbrane.

„Ako vam treba naslov, njihov talenat protiv naše odbrane i mi smo dobili“, zaključio je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari