Tekst objavljen: 20.02.2019 15:54        


Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nedimović: Dve milijarde dinara za subvencije za gorivo

Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je objasnio da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencinisano sa po 20 dinara po litru, a maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta je 20 hektara.

"Ovo će se odnositi i na ratare, i na povrtare, i na voćare, na sve vrste poljoprivredne proizvodnje", rekao je Nedimović novinarima nakon sto je obišao gazdinstvo Ignjata Stošića u Crvenoj Crkvi.

Ministar je naveo da poljoprivrednicima za subvencije za gorivo neće biti potrebni nikakvi fiskalni računi, već će im država automatski na bazi prijave hektara trezoru od 1. mart do 30. aprila isplaćivati i tu podršku za dizel gorivo.

"Ko podnese zahtev u roku od pet dana na njegovom računu će biti novac. Biće prosta metodologija", dodao je ministar.

Kako je rekao, Vlada je pripremila kompletna akta neophodna da se posle nekoliko godina ponovo krene sa subvencionisanjem dizel goriva u poljoprivredi.

"Ovo je posledica finansijske discipline i dobrih finansijskih rezultata koje je Srbija postigla u prethodne tri godine", poručio je Nedimović i naglasio da će iznos ove podrške biti još veća ukoliko i u 2019. budu postignuti dobri finansijski rezultati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ministar je naveo da je sa dodatne dve milijarde za subvencije za gorivo budžet Ministarstva poljoprivrede veći od pet odsto.

"U ovom trenutku imamo 53,7 milijardi dinara na raspolaganju na razdelu Ministarstva poljoprivrede", kaže Nedimović i dodaje da podatak da je budžet Pokrajinskog sekretarijarata za poljoprivredu oko 1,2 milijardi dinara govori o tome koliko je veliki iznos od dve milijarde dinara za subvencije samo za gorivo.

1 komentar

  1. User image
    sreten 20.02.2019 20:10

    Jel ovo šala??? Pa sa subvencijom je dizel 140 dinara što je mnogo skuplje nego što u Bosni i Makedoniji plaćaju vozači a kamoli poljoprivrednici!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
subvencije za gorivo poljoprivreda gorivo Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana