Linkovi

"Dabl-dabl" Bobija za pobedu Siksersa nad Majamijem


Boban Marjanović u duelu sa košarkašem Majamija Kelijem Olinjikom (Foto: Reuters/Bill Streicher-USA TODAY Sports)
Boban Marjanović u duelu sa košarkašem Majamija Kelijem Olinjikom (Foto: Reuters/Bill Streicher-USA TODAY Sports)

Srpski reprezentativac Boban Marjanović pružio je jednu od najboljih partija ove sezone i dao značajan doprinos pobedi svoje Filaldeflije nad Majamijem - 106:102.

Marjanović je zbog neigranja Ol-star centra domaćih Džoela Embida, koji je povređen, kao starter na parketu proveo ove sezone rekordnih 27 minuta, ubacio 19 poena (6-7, 7-10), imao 12 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu.

Većinu svojih poena, Marjanović je ubacio u prvom poluvremenu - 16, uz 8 skokova, ali je bio na parketu i u završnici, kada se rezultat lomio i sa 3 od 4 uspešno realizovana slobodna bacanja, pomogao svom timu da trijumfuje.

Istovremeno, Marjanović je u svom 15. startu u karijeri stigao do 1.000 poena, a da je na parketu proveo svega 1.574 minuta. Od aktivnih igrača do 1.000 u manje minuta stigao je samo saigrač koga je zamenio u startnoj postavi - Embid (1.271 minut).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tobajas Haris sa 12 od 23 poena u polednjoj četvrtini, Ben Simons je ubacio 21, a Džimi Batler 18. Džej Džej Redik pogodio je ključnu trojku u završnici i završio sa 13 poena.

XS
SM
MD
LG