Marjanović: Uvek sam bio spreman na sve, Braun: Bobi je bio naš zvonar

Novosti online

22. 02. 2019. u 12:11

Bio sam treći „veliki momak” u ekipi Klipersa, ali sam se i tada trudio da svaku priliku iskoristim. To je moj način razmišljanja, strpljivo čekam šansu – kaže srpski as

Марјановић: Увек сам био спреман на све, Браун: Боби је био наш звонар

Boban Marjanović i Bret Braun foto: Printskrin

Srpski košarkaš Boban Marjanović  bio je jedan od ključnih igrača Filadelfije u pobedi nad Majamijem (106:102). Bobi je, posle povrede Džoela Embida, dobio značajno veću minutažu, a to je iskorstio na fantastičan način. S 19 poena i 12 skokova Marjanović je oduševio sve fanove svog tima, a posle meča ni on nije krio zadovoljstvo.

- Da budem iskren, uvek sam bio spreman na sve. Bio sam treći „veliki momak” u ekipi Klipersa, ali sam se i tada trudio da svaku priliku iskoristim. To je moj način razmišljanja, strpljivo čekam šansu. Ali, ovo je ipak nešto drugo - rekao je srpski as.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je posle meča govorio i o povređenom kolegi Embidu, kojeg je uspešno zamenio.

- Džoel je moj klupski drug i želim mu da se oseća puno bolje i da bude svake večeri na terenu. On je neverovatan igrač, znam to. Ljudi vole da ga vide, ja takođe - dodao je centar ekipe iz Pensilvanije.

Koliko je Bobi bio bitan za ovaj trijumf, dokazuje izjava njegovog trenera Breta Brauna.

- Uvek me je strah da li će izdržati broj minuta koje mu dajem i mislim da sam rekao pred meč da me brine da ne ostaje predugo u igri, ali tokom utakmice mi je govorio da je sve u redu i bio je zaista dobar. Odigrao je možda duže nego što sam želeo, ali generalno je bio veoma dobar. Bilo je trenutaka kada smo znali da su koristili njegove slabosti pa smo ga izvlačili iz igre, a na kraju smo ga vratili da zaštiti obruč. Danas je on bio naš zvonar - iskren  je bio strateg Seventisiksersa.

Nije Braun jedini srećan zbog Marjanovićevog performansa. Tobajas Heris nije štedeo reči hvale za svog „saborca“.

- Boban je odigrao sjajnu utakmicu i bio sam srećan zbog njega. Sama činjenica što je dobio priliku da startuje, dala je svima nama neku dodatnu iskru na ovom meču. Protivnik nije mogao da planira igru za čoveka visokog 222 cm. A Boban je odradio sjajan posao i odigrao svoju najbolju partiju - bio je jasan Heris.

— Philadelphia 76ers (@sixers) February 22, 2019

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Milos

22.02.2019. 15:20

Nikad ne bi mogao d igram za one koji su nas bombardovali a posebno se ulizivao ovakvim trenerima kao sto radi Marjanovic.