Најновије

МИРОСЛАВ И МАРКО МИШКОВИЋ ПРОГЛАШЕНИ КРИВИМ ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА! Оволико година затвора их чека, плус папрена новчана казна!

Нова првостепена пресуда власнику Делта холдинга Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, Милу Ђурашковићу и осталим оптуженима изречена је данас у Специјалном суду у Београду.

Мирослав Мишковић (Фото: Јутјуб)

Ово је друга првостепена пресуда у овом случају, пошто је прву 2017. године делимично укинуо Апелациони суд и наложио да се понови суђење.

И на нову пресуду тужилаштво за организовани криминал и одбрана имаће право жалбе.

Марко Мишковић је оптужен за утају пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, од око 320,3 милиона динара, а његов отац да му је у томе помогао.

За оштећење путарских предузећа обојица су правоснажно ослобођени оптужби.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је у завршној речи суду да Мирослава Мишковића осуди на казну од пет година затвора и осам милиона динара због помагања сину да утаји порез, док је за Марка Мишковића тужилаштво због утаје пореза предложило казну од четири године затвора и новчану казну од осам милиона динара.

За оптужене Живојина Петровића и Јадранку Бардић предложене су казне од по две огодине затвора због помагања Марку Мишковићу у утаји пореза.

У овом процесу поново се судило се и власнику Нибенс групе Милу Ђурашковићу, такође због утаје пореза из посла с путарским предузећима, као и због оптужби да је са сарадницима оштетио крушевачки ФАМ (фабрика мазива).

Због чега је НАТО првог дана агресије бомбардовао Панчево прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Мишковић, аутор књиге "Ја, тајкун" - Желео сам да напишем истину

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА