Đurašković: Kunem se nisam kriv 1Foto: RTS

Biznismen Milo Đurašković, vlasnik Nibens Korporacije, koji je pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog utaje poreza i malverzacija sa kruševačkom Fabrikom maziva FAM, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je razočaran presudom jer se ne oseća krivim.

“Ne, ne, nisam kriv. U šali rečeno, kunem se da nisam kriv. Ali i uistinu, stvarno nisam kriv i osećam se jako relaksirano što se toga tiče, bez imalo griže savesti. Očekujem pravdu pred Apelacionim sudom i mislim da će konačna odluka ipak biti oslobađajuća”, izjavio je Đurašković za RSE.

On je po izlasku sa izrucanja presude, pred zgradom Specijalnog suda u Beogradu, rekao da nije očekivao osuđujuću presudu.

“Toliko su bili ubedljivi dokazi odbrane, da smo svi očekivali da danas budemo oslobođeni. Pre svega sam razočaran zato što još uvek ne može da se računa na odvažnost sudskih veća da odluče onako kako bi trebalo da bude zadovoljena i pravda”, naveo je Đurašković.

On je, komentarišući navode optužnice koja ga kao prvooptuženog tereti za utaju poreza i malverzacije, naveo da nije ni pomislio da učini krivično delo.

“Naročito nisam razmišljao o tome da ja, kao vlasnik svog kapitala, urušavam svoj kapital i time maltene urušavam i samog sebe. Tu nema zdrave logike i, prosto rečeno, to je nemoguće dokazati”, rekao je Milo Đurašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari