Hjuston konačno pao i to od Voriorsa! Kazins se razigrao, Klej raspucao, Hardenov šut stao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.19. | 08:45

Vestbruk u svom elementu, Finiks nije izdržao... Majami se šalio s Detroitom, Vučević odličan, ali je njegov Orlando poražen u Vašingtonu

Nisu mogli navijači Golden Stejta da budu zadovoljni onim što je Demarkus Kazins pokazao otkako se vratio na teren, ali sada su konačno videli koliko je nekadašnji igrač Nju Orleansa i Sakramenta kada pronađe svoju zonu komfora.

Kazins je bio tas na vagi u tesnoj pobedi Golden Stejta na gostovanju Hjustonu – 106:104.

Izabrane vesti

Centar aktuelnog šampiona NBA lige odigrao je najbolju utakmicu ove sezone i postigao 27 poena, čemu je dopisao još sedam asistencija i tako nadoknadio izostanak povređenog Kevina Duranta, koga na parketu neće biti još neko vreme. Ozbiljno je nadigrao Klinta Kapelu, koji se praktično celu utakmicu mučio da bilo šta korisno napravi u odbrani, što je Kazins pretvorio u veliku prednost pod košem.

Golden Stejt je trijumfom u Tojota Centru prekinuo Hjustonovu odličnu seriju od devet pobeda – stigli na deobu treće pozicije sa Oklahomom – i uspeli da zadrže bar to minimalno rastojanje u odnosu na drugoplasirane Nagetse. Voriorsi su u poslednje vreme u padu forme, pa su tako do ove utakmice imali svega četiri pobede u prethodnih deset utakmica. Zato im je bilo potrebno da protiv razigranog Hjustona odigraju dobro i pokažu ko je gazda na Zapadu.

Izuzev samog početka utakmice i kratkog vremenskog intervala u trećoj deonici, Golden Stejt je u preostalom delu vodio glavnu reč i uglavnom se držao na granici dvocifrene razlike.

Dok je Kazins bio tas na vagi koji je prevagnuo u korist gostiju, Braća Spleš, Stef Kari i Klej Tompson, napravili su štimung uz zajedničkih 54 poena (20/43 iz igre), od čega je Klej skupio 30 poena, uz pet dalekometnih hitaca.

Hjuston nije mogao više pošto se Džejms Harden mučio. Njegovi problemi u šutu za tri poena opet su isplivali na površinu, a i pored toga što je imao 29 poena i 10 asistencija, zapisano je i to da je iskoristio svega dva od dvanaest pokušaja van linije 7,24 metara. Klint Kapela je skupio po 13 poena i skokova, dok je Erik Gordon imao 17 poena.

Oklahoma je Hjustonov poraz iskoristila kako bi se vratila na treću poziciju u slavlju nad Bruklinom rezultatom 108:96. Tanderi su do pobede stigli uprkos tome što su gubili sa čak 17 poena u drugoj četvrtini i deset u ranoj fazi drugog poluvremena. Veliki preokret napravljen je u drugom poluvremenu, odnosno u trećoj četvrtini, kada je Pol Džordž pokrenuo ekipu sa 12 poena i najavio trijumf domaćina. Nije bilo tako dramatično kao u Bruklinu prošlog decembra, kada je Oklahoma u poslednjoj četvrtini nadigrala protivnika s 20 poena, ali se Netsi nisu lako predali.

Kada je Džordž otvorio, Rasel Vestbruk je morao da zatvori seriju. Potpuno se razigrao, eksplodirao i sravnio Bruklin. Upisao je svoj prvi tripl-dabl posle 28. februara, a meč je završio s 31 poenom, 12 skokova i 11 asistencija. Spenser Danvidi je predvodio Bruklin sa 25 poena.

Finiks Igora Kokoškova nije uspeo da izdrži pritisak Jute i poražen je na svom terenu rezultatom 97:114. Donovan Mičel je pogurao Jutu sa 26 poena, a zanimljivo je da je tim iz Solt Lejk Sitija ove sezone nadigrao Sanse s prosečno 23 poena. Rudi Gober je ispratio Mičela s 18 poena i čak 20 skokova, dok je domaćin oružje položio tek u poslednjoj četvrtini. Derik Fejvors je dopisao 18 poena i po sedam uhvaćenih i podeljenih lopti.

Devin Buker bio je najbolji kod Sansa sa 27 poena, dok je Keli Ubr dodao 18 poena.

Bredli Bil je odigrao još jednu vrlo dobru partiju i odveo Vašington do pobede nad Orlandom rezultatom 100:90. Najbolji igrač Vizardsa spakovao je 23 poena, dok mu je Tomas Brajant asistirao sa 21 poenom i 10 skokova. Džabar Parker je na sve to obezbedio još 19 poena i devet uhvaćenih lopti. Zaključaj je da su ogromnu ulogu u pobedi Vizardsa imali igrači sa klupe, pošto su doneli čak 59 poena.

Nikola Vučević ponovo je bio sjajan. Ubeležio je novi dabl-dabl sa 20 poena i 14 skokova. Di Džej Agustin je upisao 16, a Aron Gordon 13 poena.

NBA

Oklahoma – Bruklin 108:96
/Vestbruk 31 – Danvidi 25/

Vašington – Orlando 100:90
/Bil 23 – Vučević 20/

Atlanta – Memfis 132:111
/Kolins 27 – Majls 33/

Majami – Detroit 108:74
/Vinslou 16 – Grifin 13/

Hjuston – Golden Stejt 104:106
/Harden 29 – Tompson 30/

Finiks – Juta 97:114
/Buker 27 – Mičel 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Golden Stejt VoriorsHjuston RoketsDžejms HardenKlej TompsonFiniks SansJuta DžezNikola VučevićRasel VestbrukOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara