Skupština Srbije nastavlja raspravu o zakonima o Vojvodini

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije u Vojvodini, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Skupština Srbije nastavlja raspravu o zakonima o Vojvodini
Foto: 021.rs
Vlada Srbije odbila je oba predložena rešenja, a nadležni skuštinski odbor je ocenio da je rezolucija neustavna.
 
Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je na sednici da predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od Srbije, kao i da Vojvodina ne može biti nezavisna država. 
 
Čanak je rekao i da bi Srbija, usvajanjem Zakona o finansiranju Vojvodine, izašla iz nepravnog i antiustavnog položaja u kome se nalazi u odnosu na Vojvodinu s obzirom da, prema Ustavu, budžet Vojvodine iznosi sedam odsto republičkog budžeta i to je trebalo urediti do 2008. godine. 
 
Podršku Zakonu o finansiranju Vojvodine jedino su juče najavili poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), dok su SNS, SPS i SRS rekli da je predlog neprihvatljiv i da neće glasati za njega. 
 
Poslanici iz Saveza za Srbiju, kao i pojedini samostalni poslanici, nastavili su bojkot Skupštine Srbije i nisu prisustvovali jučerašnjoj plenumskoj raspravi.
  • Lule

    21.03.2019 08:38
    Farsa, Čanak glumi opoziciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.