POSLANICI DANAS PONOVO U KLUPAMA: U Skupštini nastavak rasprave o zakonima o Vojvodini
Foto: Marina Lopičić

rasprava

POSLANICI DANAS PONOVO U KLUPAMA: U Skupštini nastavak rasprave o zakonima o Vojvodini

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije u Vojvodini, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Vlada Srbije odbila je oba predložena rešenja, a nadležni skuštinski odbor je ocenio da je rezolucija neustavna.

Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je na sednici da predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od Srbije, kao i da Vojvodina ne može biti nezavisna država.

Čanak je kazao i da bi Srbija, usvajanjem Zakona o finansiranju Vojvodine, izašla iz nepravnog i antiustavnog položaja u kome se nalazi u odnosu na Vojvodinu s obzirom da, prema Ustavu, budžet Vojvodine iznose sedam odsto republičkog budžeta i to je trebalo urediti do 2008.godine.

Skupština od srede o zakonima iz oblasti zdravstva

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je novu sednicu parlamenta za sredu, 27. marta, a na dnevnom redu biće predlozi zakona o zdravstvenom osiguranju i o zdravstvenoj zaštiti. Ta dva akta podnela je Vlada Srbije. Kako je najavljeno iz parlamenta, poslanici će na toj sednici razmatrati i izmene i dopune Zakona o supstancama koje se koriste u nedozvoljenoj proizvodnji opojnih droga i psihotropnih supstanci.

Podršku zakonu o finansiranju Vojvodine jedino su juče najavili poslanici Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM), dok su SNS, SPS i SRS rekli da je predlog neprihvatljiv i da neće glasati za njega.

Poslanici iz Saveza za Srbiju, kao i pojedini samostalni poslanici nastavili su bojkot Skupštine Srbije i nisu prisustvovali jučerašnjoj plenumskoj raspravi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track