Predlog o Vojvodini star 10 godina? 1Novi Sad Foto: Pixabay/Danilography (ilustracija)

Kada se sve veća politička kriza, zbog uzurpacije, blokade i urušavanja državnih institucija od strane režima prenela na ulicu, vlast nas uvlači u grotesku zvanu Vojvodina prikrivajući ključne državne probleme, upozorio je danas potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić.

U saopštenju medijima navodi da Narodna skupština odavno nije narodna, da Vlada Srbije stvara privid rada Parlamenta a da omiljena Vučićeva opozicija odlučuje o finansiranju Vojvodine, u šta se građani mogu uveriti prateći rad nove sednice ovog tela.

-Predsednica Skupštine Maja Gojković iznenada stavlja na dnevni red „Predlog Zakona o finansiranju Vojvodine“ zajedno sa „Predlogom Rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodini“, koje su podneli poslanici LSV. To su isti predlozi od pre 10 godina, za koje sada Nenad Ćanak kaže da ne zna kako se dogodilo da se ovi predlozi nađu na dnevnom redu. Naravno, Članak lepo sarađuje sa SNS u novosadskoj vlasti. Poslanici SNS i satelita a pre toga i Vlada Srbije, odbacili su podnete predloge, kaže Zoran Sandić, potpredsednik DSS.

Prema njegovim rečima, na scenu stupa pseudo-opozicija iz redova SRS.

-Inspirisani navodnim predlogom LSV, najavljuju pokretanje inicijative za ukidanje AP Vojvodine. I eto na Narodne Skupštine u punom formatu, dok se građani zabavljaju prepucavanjem Ćanka i Šešelja, režim će moći da nastavi svoju besmislenu politiku, čiji je rezultata svakodnevno propadanje Srbije a naravno i Vojvodine,  kaže Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari