Vesti

0

Nastavljena rasprava o Vojvodini, radikali traže da država reaguje na presudu Karadžiću

Autor: SA

Izvor: Beta

Nastavljena rasprava o Vojvodini, radikali traže da država reaguje na presudu Karadžiću

Izvor: Foto: Novi magazin/SA

 

 

Tokom jučerašnje rasprave predstavnici vladajućih stranka najavili su da neće podržati predložene akte, Savez vojvođanskih Mađara je najavio podršku, a lider LSV Nenad Čanak ocenio je da je bez obzira na to što nije najavljena podrška većine stranaka, dobro što je pred parlamentom pokrenuto pitanje Vojvodine i ustavna obaveza donošenja zakona o finansiranju Vojvodine.

Na početku današnje sednice poslanica Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović iskoristila je pravo da postavi pitanje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Ane Brnabić i ministarku pravde Nele Kuburović pitala šta će država da uradi posle, kako je kazala, sramne i drakonske presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koju mu je izrekao Haški tribunal.

Ona je Haški tribunal nazvala antisrpskim i navela da su procesi politički montirani da bi se izvršili nalozi NATO i zapadnih sila koji su u funkciji toga da sude Srbima, koji su dobili u Haškom tribunalu preko 1.000 godina zatvorske kazne.

Jovanović je navela da "nisu mogli da pronađu ni u drugostepenom postupku protiv Karadžića da je zagovarao bilo kakav zločin i da su pokušali da nametnu krivcu da je kriv i za genocid u Srebrenci".

"Genocida u Srebrenici nije bilo i dokazaće to istorija", rekla je Jovanović.

Ona je istakla da Srbija mora odmah da reaguje i da ne može da "ostavi budućim generacijama u nasleđe ovako nešto".

"Moramo svuda i na svakom mestu da govorimo da je sloboda srpskog naroda u Republici Srpskoj neprikosnovena", kazala je ona i dodala da su Radovan Karadžić i rukovodstvo Republike Srpske "dali sve od sebe da srpski narod dobije svoju slobodu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR