EU PRIHVATILA ZAHTEV VELIKE BRITANIJE: Bregzit odložen do 22. maja
Foto: AP

ODLUKA EvropskOG saveTA

EU PRIHVATILA ZAHTEV VELIKE BRITANIJE: Bregzit odložen do 22. maja

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej pozdravila je odluku lidera EU da odloži Bregzit, navodeći da sada poslanici britanskog parlamenta imaju jasan izbor šta sledeće treba da urade

Evropski savet jednoglasno je doneo odluku da se povlačenje Velike Britanije iz EU odloži za 22. maj 2019. godine, navodi se u zaključima dvodnevnog samita lidera EU koji je sinoć završen u Briselu.

Unija, kako prenose svetske agencije, nudi Britaniji kraće odlaganje izlaska iz EU čime daje šansu premijerki Terezi Mej da postigne dogovor u britanskom parlamentu o Bregzitu.

Time se samo delimično izlazi u susret britanskoj premijerki koja je zatražila odlaganje Bregzita do sredine maja.

U agencijskim vestima se dodaje da će EU dozvoliti i odlaganje do 22. maja, ali samo pod uslovom da Tereza Mej naredne nedelje izdejstvuje da se dogovor o Bregzitu prihvati u parlamentu.

Britanska premijerka Tereza Mej pozdravila je odluku lidera EU da odloži Bregzit, navodeći da sada poslanici britanskog parlamenta imaju jasan izbor šta sledeće treba da urade.

"Nadam se da svi možemo da se složimo, sada smo pred odlukom", rekla je Mejova sinoć novinarima u Briselu, po završetku samita EU prenosi Rojters.

Lideri EU 27 postigli su jednoglasan odgovor na zahteve britanske premijerke Tereze Mej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track