Najnovije vesti
Vesti Svet
Porodici žene koju su policajci ubili dodeljeno 9,8 miliona dolara odštete

Porodici žene koju su policajci ubili dodeljeno 9,8 miliona dolara odštete

Porodici žene koju su na Long biču ubila dva lokalnih policajca, porota je dolelila 9,8 miliona dolara odštete.

Američka policija Foto: Shutterstock / Privatna arhiva
Američka policija

Sinoun Prim, 37, smrtno je pogođena 15. januara 2017. nakon što je policijska patrola pozvana u to područje jer je žena pretila ljudima nožem u restoranu, rekle su vlasti tada.

Kada je odbila da se preda, policajci su pokušali da koriste pištolj za omamljivanje na Primovoj, čija je porodica rekla da je mentalno bolesna, ali uređaj nije radio kako treba.

Dva policajca unajmljena tek devet meseci ranije, Eliser Domingo i Bradlei Muhlenkamp, pucali su na Prim, koja je kasnije umrla u lokalnoj bolnici.

Policija je rekla da je Prim pokušala da dođe do policajaca sa nožem pre nego što su pucali, ali porodični advokat žene rekao je da je ona bila udaljena od policajaca kada je ubijena.

Mrtvozornik je utvrdio da su neki od pucnjeva pogodili leđa usmrćene žene, rekao je advokat.

- Nadamo se da će ova presuda spasiti živote i promeniti način na koji policajci u policijskoj upravi Long Bič i drugim policijskim objektima, reaguju na ljude koji pate od mentalnih bolesti - izjavio je u izjavi porodični advokat.

Članovi porodice su rekli da su ostali zbunjeni i devastirani, na znajući kako i zašto se to dogodilo.

- Iako je ovo bila izuzetno teška nedelja na suđenju, saslušanje svih detalja o tome šta se zapravo dogodilo i primanje ove presude čini da se osećamo kao smo konačno dobili pravdu. Nadamo se da se da se Sinuina duša konačno može odmoriti u miru - navodi se u izjavi porodice.