Ухапшени Ирачанин признао покушаје терористичких напада

БЕЧ: Ирачанин са избегличким статусом у Аустрији који је ухапшен у Бечу због оптужбе да је покушао да изврши терористички напад у возу у Немачкој, признао је терористичке намере.
Beč, Austrija Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Према писању аустријских медија, Кесер А. (42), који је у октобру и децембру прошле године покушао да изазове искакање возова из шина у Немачкој, казао је, током саслушања, да је то чинио јер мрзи Немачку и канцеларку Ангелу Меркел.

Он је постављао металне сајле преко пруге којом се крећу међународни возови, затим је поставио бетонски блок на шине, све у намери да изазове исклизнуће возова, али ниједном није успео у томе.Ухапшени живи у Аустрији већ седам година, а у Ираку је служио у личној гарди председника Садама Хусеина, којег и дан данас подржава.

Немачке власти сматрају да је Kесер у својој намери да спроведе терористички напад на воз имао помоћ од стране исламистичке ирачке групе у Бечу.Њему је полиција случајно ушла у траг, пошто је и једној бечкој копирници копирао своја претећа писма, од којих је једно оставио у копир апарату.

Током саслушања демантовао је везе са Исламском државом, али је казао да је својим нападима желео да упути "политичку поруку" немачкој влади.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести