Najnovije vesti
Vesti Svet
BUNGA BUNGA UBISTVO? Bila je svedok seksualnih bahanalija u Berluskonijevoj vili, progovorila javno o svemu, a onda je MISTERIOZNO UMRLA

BUNGA BUNGA UBISTVO? Bila je svedok seksualnih bahanalija u Berluskonijevoj vili, progovorila javno o svemu, a onda je MISTERIOZNO UMRLA

Kontroverzni veteran italijanske politike Silvio Berluskoni sprema trujumfalni povratak na evropsku političku scenu, ali duhovi prošlosti mogli bi da pokvare taj plan. Uoči samog glasnja u koje vremešni milijarder polaže velike nade trebalo bi da budu objavljeni rezultati juče obavljene autopsije manekenke Imane Fadil (34), ključnog svedoka o čuvenim bunga-bunga žurkama.

bunga bunga Foto: Tanjug AP EPA Matteo Bazzi / RAS Srbija
bunga bunga
 Imane Fadil
Foto: MATTEO BAZZI / EPA;
Imane Fadil

Imane Fadil (34), manekenka marokanskog porekla, umrla je 1. marta, mesec dana nakon što je primljena u bolnicu u Milano. Dok je bila u bolničkom krevetu, rekla je doktorima i svom advokatu da je veruje da je otrovana. Tu opciju očigledno razmatraju i istražitelji, pa je juče izvršena autopsija njenog tela.

Teški metali u telu

Testovi urađeni pre autopsije, pokazivali su visok nivo nekoliko različitih metala u njenom telu, uključujući i kadmijum (koji se koristi za proivodnju baterija), zatim kobalt, nikl i hrom. Takođe, pronađena je velika količina antimona, hemikalije koju sadrže boje. Ipak, vodeći italijanski patolog Kristina Kataneo i njen tim nosili su zaštitna odela tokom ispitivanja Imaninog tela, preneli su mediji.

S druge strane, Paolo Sevesi, advokat kojem se Imane poverila da je otrovana, veruje da je patila od retke autoimune bolesti, zbog čega se i povukao iz ovog slučaja.

Foto: MATTEO BAZZI / EPA;

Imane je svoje poslednje dane provela u agoniji, svedoči njena sestra Fatima.

- Njen stomak je bio naduven, a oči žute sa velikim crnim krugovima. Često joj je curila krv iz nosa, a imala je i mnogo cevčica zakačenih za telo koje su služile da joj čiste krv, kako su nam doktori objasnili - rekla je Fatima.

Rezultati uoči izbora

Rezultati jučerašnje autopsije očekuju se u periodu od šest nedelja, tačnije uoči glasanja za evropski parlament na kojem učestvuje i stranka vremešnog Silvija Berluskonija.

Silvio Berluskoni
Foto: EPA;
Silvio Berluskoni

Iako se Berluskoni verovatno ne raduje što će ponovo tema broj jedna u medijima biti najveći skandal u njegovoj karijeri, istražitelji se nadaju da će autopsija dati konkretnije odgovore o smrti lepe manekenke. Odgovore čeka i njena porodica.

- Očigledno se nešto čudno dogodilo Imane, inače istražitelji ne bi tražili punu autopsiju. I porodica veruje da se nešto čudno dogodilo. Žele da veruju pravosuđu i nadaju se da će dobiti odgovore što pre - rekao je advokat Mirko Mazali koji je preuzao slučaj nakon Sevesijevog povlačenja.

Mazali kaže da porodica ne zna šta se dogodilo i da ne mogu da shvate kako neko ko je toliko mlad može da umre tek tako.

- Njeni organi biće uklonjeni i testirani, kao i drugi uzorci koji su ranije uzeti. Očekujemo da dobijemo saglasnost za sahranu u narednim danima. Neću se baviti teorijama zavere i sačekaćemo da vidimo šta eksperti kažu - rekao je Mazali.

"Izgledalo je kao bordel"

Fatima kaže da je život njene sestre uništen zbog svedočenja protiv Silvija Beluskonija na suđenju 2012. godine.

- Suđenje je postalo njena opsesija. Nije spavala zbog njega danima. Govorila je da nije fer što je ona ta koja je obeležena i što snosi finansijske posledice, jer je ona ta koja je rekla istinu - kaže Fatima.

Foto: Daniel dal Zennaro / EPA;

Imane je svoja sećanja na čuvene raskalašne žurke koje su se održavale u podrumu Berluskonijevog doma Vila Arkore nedaleko od Milana, pretočila u knjigu, ali je problem bio pronaći izdavača koji će je objaviti. U toj knjizi je tvrdila čak i da su se na tim žurkama izvodili satanistički rituali.

- Videla sam mnogo golih devojaka koje plešu u krugu, a u centru je Berluskoni. Sećam se da sam videla jednu devojku koja me je očajnički pogledala - navela je ona u jednom delu knjige.

Zatim kaže da je tražila da ode jer joj je bilo dosta svega, ali da ju je Berluskoni zamolio da ostane.

- Izgledalo je kao bordel. Gole žene su bile svuda. Neke od njih su bile maloletne. Bilo mi je jasno da nisu znale šta rade. Seks im je tražen u zamenu za karijeru na televiziji - napisala je Imane.

Imane Fadil je 2012. godine izjavila za medije da strahuje za svoju bezbednost, nakon što je tužiocima rekla da joj je nuđen novac u zamenu za ćutanje o tome šta se događalo na Berluskonijevim zabavama.

Silvio Berluskoni, koji tvrdi da ne poznaje manekenku i da je nikada nije video, 2012. godine je osuđen po optužbi da je plaćao za seks maloletnim devojkama na tim žurkama i koristio svoj uticaj da to prikrije, ali ga je vrhovni sud kasnije oslobodio.