Najnovije vesti
Vesti Svet
DRAMA U LOS ANĐELESU Parkirao je "Bentli" ispred Sajentološke crkve, a onda ušao unutra i počeo da PRETI NOŽEM

DRAMA U LOS ANĐELESU Parkirao je "Bentli" ispred Sajentološke crkve, a onda ušao unutra i počeo da PRETI NOŽEM

Muškarac koji je vitlao mačem u sajentološkoj crkvi kod Los Anđelesa ubijen je juče u pucnjavi sa policijom. U incidentu koji se odigrao u Crkvi sajentologije u Inglvudu ranjena su dva policajaca, ali mnogi drugi detalji su nejasni, uključujući pitanje da li je osumnjičeni imao pištolj i da li je on taj koji je pucao na policiju.

sajentolozi inglvud Foto: Printscreen YT, CBS Los Angeles / youtube
sajentolozi inglvud

Policajci su pogođeni jedan u ruku, drugi u šaku, a njihove povrede nisu životno ugrožavajuće.

Muškarac je stigao do crkve u belom “Bentliju”, koji je ostao parkiran ispred zgrade. On je pogođen u glavu i kasnije je preminuo. U pucnjavi, osim dva policajca, nije bilo drugih povređenih, a identitet napadača još nije objavljen.

Crkva je navela da sarađuje sa istragom.

Mačevi imaju simboličan značaj u istoriji sajentologije. Najvažniji dokument crkve, “Dijanetika: Moderna nauka mentalnog zdravlja”, izrasla je iz neobjavljene knjige “Ekskalibur” koju je 1938. napisao osnivač crkve Ron Habard. Prema legendi, Ekskalibur je ime mača koji samo kralj Artur može koristiti kako bogom određen kralj Britanaca.

Ovo nije prvi ovakav incident vezan za sajentološku crkvu, podseća "NBC njuz". Bivše člana crkve Marija Mejdžorskog ubilo je obezbeđenje nakon što je ušao u njihov objekat u Holivudu sa dva mača. Crkva je kasnije saopštila da je Mejdžorski prethodno pretio sajentološkim kancelarijama u Oregonu i Kaliforniji.

Crkva u Inglvudu nalazi se na oko 16 kilometara od čuvenog Sajentološkog centra za slavne u centru Los Anđelesa, u kojem su okupljeni političari, glumci, sportisti i druge poznate ličnosti.