Holanđani zadovoljni životom, manje zadovoljni društvom

Tanjug

28. 03. 2019. u 13:33

Skoro 90 odsto stanovnika Holandije zadovoljno je svojim životom, muškarci i žene podjednako, objavio je holandski Centralni zavod za statistiku

 Холанђани задовољни животом, мање задовољни друштвом

Free Images Pixabay

Skoro 90 odsto stanovnika Holandije zadovoljno je svojim životom, muškarci i žene podjednako, objavio je holandski Centralni zavod za statistiku.


Nezadovoljstvo životom izrazilo je svega dva odsto ispitanika, dok je 12 odsto dalo neutralan odgovor, prenela je holandska televizija NOS.


Ispitanicima je po prvi put postavljeno i pitanje kako gledaju na ostatak društva.


Nešto više od polovine izrazilo se pozitivno o holandskom društvu, dok su se preostali ispitanici izrazili negativno ili veoma negativno.



U prvoj grupi su uglavnom mlađi, dok drugu grupu mahom čine stariji i niže obrazovani Holanđani.


Holandija se već dugo visoko kotira u godišnjem izveštaju Ujedinjenih Nacija o sreći.


Ove godine su Holanđani zauzeli peto mesto na svetskoj listi, a u oceni svoje sreće pretekli su ih stanovnici Finske, Norveške, Danske i Islanda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NS

28.03.2019. 13:56

Pa zadovoljni smo jer imamo uslove da radimo, skolujemo i razvijamo se u svakom pogledu. Zdravstvo i skolstvo je sasvim sredjeno. Nega dece je na prvom mestu, stariji ljudi su zbrinuti, nemoraju da padaju na teret deci kad ostare. Jedini minus je to sto se u Holandiji jako puno oduzima porez na platu. Al kad uporedis, mora se, nebi se drugacije moglo ziveti tako sredjeno, zato se svima oduzima veca cifra novca za porez. Ovde retko mozete naci neuredjen park. Mnogo se radi na uredjenju okoline.

dobrovoljac

28.03.2019. 14:46

s obzirom koliko kanabisa proizvedu i popuse a bogami i izvezu u ostatak EU necudim se da su srecni i situirani.Ako neko misli da se Holandija razvila od uzgoja krava i cveca taj je totalno neupucen.