Svet

0

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca

Autor: VV

Izvor: Beta

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca

Izvor: Foto: Beta, AP

Ta opservatorija sa sedištem u Velikoj Britaniji je navela da su meta napada bili skladište oružja i da je takođe ranjeno nekoliko drugih boraca. U prvim izveštajima ona je navela da su svi poginuli Iranci.

Sirijski državni mediji su javili da je protivvazdušna odbrana reagovala na „ izraelsku vazdušnu agresiju“ na čijoj su meti bila industrijska zona severoistočno od grada Alepa i da je prouzrokovana samo materijalna šteta.

Izraelska vojska obično ne komentariše izveštaje o udarima iz vazduha u susednoj Siriji iako je nedavno potvrdila da gađa iranske mete u toj zemlji.

Vršilac dužnosti izraelskog ministra spoljnih poslova Izrael Kac je aludirao na najnoviji udar u intervjuu za Radio Izrael.

„Prema izvorima, to je Izrael. Kako Sirijci kažu i kako su odgovorili, to je Izrael. Prema onome što Iran zna to je Izrael“, rekao je Kac.

Iran je saveznik Damaska i ponudio mu je vojne savetnike, poslao pripadnike milicije i materijalnu podršku snagama Asadove vlade u građanskom ratu koji traje osam godina.

Izrael smatra Iran pretnjom po nacionalnu bezbednost i upozorava da neće tolerisati prisustvo Irana na svojim granicama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR