NOVI PAZAR – U sali osnovne škole “Halifa BinZaid Al Nahjan” danas, 28.03.2019. godine sa početkom u 10 časova, održano re okružno takmičenje u košarci za osnovne škole.
U kategoriji pioniri učenici
OŠ “Rifat Burdzević Tršo” iz Tutina savladani su od učenika OŠ “IV Kraljevački Bataljon” iz Kraljeva sa 14:29.

Učenici OŠ”Bratstvo” iz Novog Pazara, u veoma uzbudljivom meču, savladali su razultatom 31:21 đake iz OŠ “Popinski Borci” koja je došla iz Vrnjačke Banje.

Nakon odigrana dva polufinalna meča usledilo je finale u kategoriji pionirke gde su učenice osnovne škole “Halifa Bin Zaid Al Nahjan” iz Novog Pazara odigrale sjajan duelu sa pionirkama koje dolaze iz osnovne škole “Dositej Obradović” iz Vrbe. U ovom veoma uzbudljivom meču slavile su učenice OŠ “Halifa Bin Zaid Al Nahjan” rezultatom 17:12.

Zatim je usledilo finale u kazegoriji pioniri gde su snage odmerili učenici OŠ “IV Kraljevački Bataljon” iz Kraljeva i OŠ “Bratstvo” iz Novog Pazara. Nakon blagog vodstva ekipe OŠ “Bratstvo” na poluvremenu, usledila je serija kraljevčana koji su izvanrednom igrom, kako u odbrani tako i u napadu, na kraju slavili rezultatom 30:19.

Tako su se “Pioniri” OŠ “IV Kraljevački Bataljon” i “Ponirke” OŠ “Halifa Bin Zaid Al Nahjan” plasirali na Medjuokružno takmičenje u košarci.

Takmičenjem je rukovodio ispred Sportskog saveza grada Novog Pazara prof. Enver Gusinac i prof. Emka Bugarić.


E.Ć.