PESKOV ODGOVORIO TRAMPU: Ne mešamo se u unutrašnja pitanja Venecuele, neka i drugi slede naš primer! Dozvolite im da sami odlučuju o svojoj sudbini
Foto: AP

verbalni rat

PESKOV ODGOVORIO TRAMPU: Ne mešamo se u unutrašnja pitanja Venecuele, neka i drugi slede naš primer! Dozvolite im da sami odlučuju o svojoj sudbini

Planeta -

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp poručio Rusiji da treba da napusti Venecuelu, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov odgovorio mu je "da se Moskva ne meša u unutrašnja pitanja Venecuele i da očekuje da će i ostale zemlje slediti taj primer".

"Sjedinjene Američke Države su prisutne u mnogim delovima sveta i niko im ne ukazuje gde treba ili ne treba da budu, tako da i Rusija računa na poštovanje svog prava na izgradnju bilateralnih odnosa s drugim zemljama.

Voleli bismo da računamo na uzajamno poštovanje - poštovanje našeg prava da s bilo kojom zemljom gradimo one odnose koji su u skladu s našim interesima i interesima tih zemalja“, rekao je Peskov.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

On je dodao ne smatra da bilateralni odnosi Rusije s drugim državama treba da zabrinjavaju treće zemlje.

"Ni na koji način se ne mešamo u unutrašnja pitanja Venecuele. Očekujemo da će i treće zemlje slediti naš primer i dozvoliti Venecuelancima da sami donose odluke o svojoj sudbini“, rekao je Peskov.

Nikolas Maduro
Nikolas Madurofoto: EPA

Podsetimo, u Venecuelu su pre dva dana stigla dva aviona sa vojnim stručnjacima i zvaničnicima koji će sa kolegama u Karakasu razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji i drugim oblastima.

"Ruska Federacija deluje u skladu sa svojim obavezama koje proističu iz ugovora dve zemlje", rekao je Peskov.

Kako navodi, Rusija ima prilično tradicionalan i prilično razvijen, uzajamno koristan odnos i saradnju s Venecuelom.

Kurir.rs/Sputnik Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track