31. mart  2019. 04.00  →  09.01 | Izvor: Tanjug

Ladigin: Protesti u Srbiji "proamerički obojeni"

BEOGRAD -

Nekadašnji načelnik Glavne obaveštajne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije Fjodor Ivanovič Ladigin kaže da u protestima opozicije u Srbiji vidi "snažan uticaj spoljne propagande", a pre svega "proameričku obojenost".

"Izvan svake sumnje je da će protiv Srbije i u budućnosti biti usmerene aktivnosti i uticaji spolja", rekao je za Politiku Ladigin, šef čuvene tajne službe GRU od 1992. do 1997. godine.

Na pitanje da li u protestima opozicije vidi spoljni uticaj kaže da je apsolutno ubeđen u to i da je taj uticaj iz istog pravca kao i pre 20 do 30 godina, "od vladajućih krugova Severnoatlanske alijanse, počev od Vašingtona" i da se to ne dešava tek tako.

Komentarišući pojedine navode da iza protesta stoje "proruske snage", on kaže da je to poznata taktika - drž'te lopova.

Na pitanje koji je interes zapada da podržava antivladine proteste, upućuje na izjave rukovodstva Srbije o NATO agresiji i pita mogu li one da zadovolje vašingtonsku i briselsko-natovsku elitu.

Upitan koja se poruka šalje kada mirni protesti prerastu u nasilje, kaže da je to važan trenutak.

"Tu je ključna promišljenost poteza, posebno vlasti kao odgovor na akcije njenih oponenata", podsećajući u tom kontekstu na Tjenanmen.

Smatra da reakcija vlasti na antivladine akcije mora da bude promišljena i uravnotežena imajući u vidu budućnost zemlje.

On je ocenio i da se srpski narod dostojanstveno podnoseći teške žrtve tokom poslednje decenije 20. veka dostojno suprotstavio mnogobrojnim agresivnim dejstvima NATO i izdržao ih.

"Narod nije slomljen, očuvao je sebe, spreman je da se brani i jača svoju otadžbinu kao suverenu, neutralnu državu, okruženu zemljama članovima nedavnog agresora, Severnoatlanske alijanse", kaže Ladigin.

On kaže i da je raspad SFRJ bio samo početak agresije.

Ocenjuje da su tokom devedesetih SAD i NATO izvršile agresiju na ustrojstvo sveta u celini, a da je tu agresiju NATO uigravao u Jugoslaviji.

U Jugoslaviji se, kako kaže, dogodila prva obojena revolucija, prvi put su iskorišćene koncepcije vezane za korišćenje međunacionalnih i međukonfesionalnih razlika.

Krajnji cilj je, kako kaže, bilo rušenje Srbije.

"Plašili su velikom Srbijom i huškali protiv Srba druge narode bivše SFRJ", navodi Ladigin.

Broj komentara: 2

007Bond  31. 03. 2019. | 10:15
Ђилас и Јеремић су ишли у Скопље на састанак са Заевом. И, шта су се тамо договарали? И какве везе сви они имају са Харадинајом? ... Њима као да је циљ насилно рушење власти преко протеста (тако слабе и позицију Србије у преговорима око Косова), јер гласачко тело немају, јер тај СзС уједињен нема ни 12% подршке. ... А Србији праве штету и у економском смислу, јер сад су нашли да праве хаос и протесте... баш сад кад велика немачка аутокомпанија размишља да ли да се премести у Србију.
Ljudi, volite se  01. 04. 2019. | 11:50
"У Југославији се, како каже, догодила прва обојена револуција" - ovo NIJE ISTINA! Rumunija i Causesku je PRETHODILA svemu ostalom. Milosevic je jedino tu kriv! Rumunija je RUSENA iz SFRJ! Licno sam ga gledao kad je priznao, da kad bi sve desavalo pnovo, NE BI IMAO ISTE SAVEZNIKE!?! Ko su bili njegovi saveznici? RUSIJA NIJE. Ovom PREDRADNJOM su ga uspavali ali i drzali u saci! Kasnije je bio NAJVECI DEMOKRATA od svih politicara destrukcije SFRJ. SVI ostali su sem njega, bili SOVINISTI: "samo ja i moji, OSTALIMA SMRT"! To njegovo "DEMOKRATERISANJE" mu nije pomoglo! Bio je osudjen na propast, kao vodja NAJVECEG, NACIONALNO SVESNOG, DRZAVOTVORNOG NARODA, SRBA! Stradao je kao i Srbi! Na SFRJ I Srbima je uvezbana LIBERALNO-PREDATORSKA DOKTRINA: MALE, RASCEPKANE TERITORIJE sa NOVO-KREIRANIM ( CReATIA) NARODIMA, ZAVISNIM od volje MEGA-KORPORACIJA. Paravanima, staklenih nogu, smestenih u trezorima VLASNIKA PARA. Povodi su bili izrezirani: ubistvo Ferdinanda,... pardon, Markale, Racak,... Da je JNA, 1990. godine, zatvorila VELIKU SESTORKU na DOZIVOTNU, danas bi ziveli drugacijim zivotom, ILI NE BI? Kao primer su mogli da posluze i neki drugi narodi i drzave, ali je uvek bilo onih koji bi za malo para uvukli SRBE u STRADANJE. "Nasi" su se PRODALI NAJJEFTINIJE! Ljudi volite se. Neko je inteligentno rekao: PRATITE TRAG NOVCA, PROKLETOG NOVCA!