NAPAD NA KUĆU SUPRUGE HAŠKOG OSUĐENIKA: Zbog bombe bacila sumnju na bivšeg muža

Novosti online

31. 03. 2019. u 12:37

U Beogradu napad na kuću nekadašnje supruge haškog osuđenika. Jelena R. se razvela od Ranka Češića dok je on bio u zatvoru

НАПАД НА КУЋУ СУПРУГЕ ХАШКОГ ОСУЂЕНИКА: Због бомбе бацила сумњу на бившег мужа

Kuća je malo oštećena / Foto V. Danilov

NA kuću na Novom Beogradu u koju treba da se useli Jelena R., bivša supruga haškog osuđenika Ranka Češića, u subotu oko 23 sata bačena je eksplozivna naprava. Prema prvim informacijama, najverovatnije je reč o ručnoj bombi M-75. Tom prilikom niko nije povređen, ali je pričinjena šteta na fasadi objekta i na automobilu parkiranom u dvorištu, na kojem je polomljeno zadnje staklo.

Policija je odmah po pozivu stigla na lice mesta, a prema nezvaničnim informacijama, Jelena R. je inspektorima rekla da sumnja da je to uradio njen bivši suprug. Ona je pripadnicima MUP-a navodno ispričala da sa njim ima problema otkada je izašao iz zatvora u Danskoj, pošto je osuđen za zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. godine.

Reagovala je i kontradiverziona brigada, čiji su pripadnici pregledali okolinu. Kako nezvanično saznajemo, bomba je bačena sa ulice, preko kapije, u dvorište kuće. U tom trenutku unutra nije bilo nikoga.

Prema informacijama koje smo dobili, Jelena R. još ne živi u toj kući, već je u fazi useljenja. Policija trenutno ispituje njene sumnje da iza svega stoji bivši muž, a proverava se i da li u okolini ima kamera koje bi mogle da pomognu u daljoj istrazi.

Inače, Ranko Češić je uhapšen početkom juna 2002, a dve nedelje kasnije prebačen je u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala. Dok je u beogradskom Centralnom zatvoru čekao na izručenje, venčao se sa Jelenom R., ali se, međutim, tokom izdržavanja kazne u Danskoj razveo od supruge.

Na vozilu je polomljeno zadnje staklo / Foto V. Danilov



ODSLUŽIO DVE TREĆINE

ČEŠIĆ je u Hagu prvo negirao, a zatim priznao delo koje mu se stavljalo na teret. Osuđen je na 18 godina zatvora, a u maju 2014. godine je pušten nakon što je odslužio dve trećine kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije