POGINUO RADNIK U SUBOTICI: Šipka krana pala na nesrećnog čoveka!
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

tragedija se dogodila u subotu

POGINUO RADNIK U SUBOTICI: Šipka krana pala na nesrećnog čoveka!

Crna Hronika -

Radnik subotičke fabrike „Tatravagonka Bratstvo“, Ivan B. (59) iz Subotice, poginuo je u subotu popodne na poslu, kako saznaje Kurir.

Do nesreće na radnom mestu u fabrici koja se bavi remontom teretnih vagona došlo je iznenada. Dok je Ivan radio na kranu, nesrećnim slučajem, tokom manevrisanja kranom, otkačila se teška šipka koja je usmrtila radnika na licu mesta.

Nadležni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je konstatovano da je čovek preminuo. Policija je došla na mesto nesreće, a uviđaj je izvršilo i Više javno tužilaštvo u Subotici. Na žalost, Ivanu nije bilo pomoći, život je izgubio odmah nakon što je na njega pala šipka sa krana.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, Više tužilaštvo je dalo nalog da se telo Ivana B. pošalje na obdukciju, u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Rukovodstvo fabrike se nije oglasilo zvaničnim saopštenjem, a nismo uspeli ni telefonom da dobijemo nikog od rukovodstva.

Fabrika Bratstvo je privatizovanapre desetak godina, nakon što je kupila slovačka firma Tatravagonka.Kupac je među najvećim proizvođačima i serviserima vagona u Evropi. Deo radnika je nastavio rad u preduzeću, a uprkos i delu stare opreme koja je zadržana u fabrici, nezvanično se tvrdi da nije bilo slučajeva smrtnih povreda na radu.

Istraga će, kako nezvanično Kurir saznaje, ukazati da li su bile ispunjene sve potrebne mere zaštite na radu, kao i ispravnosti mašine.

Slovačka kompanija Tatravagonka, vlasnik Bratstva je sa Agencijom za privatizaciju Srbije potpisala u Bratislavi pre desetak godina kupoprodajni ugovor o privatizaciji subotičke fabrike vagona, pošto je fabrika posle neuspešne petogodišnje privatizacije,vraćena ponovo u vlasništvo države.

Tatravagonka je kupila fabriku za 5,4 miliona evra i obavezala se da će realizovati investicioni program od 3 miliona, a oko 200 radnika je nastavilo da radi, stotinak je otišlo u penziju, a 350 radnika je bilo u fabrici prilikom pregovora o prodaji.

Kurir.rs / N. H. / RTS/Foto: Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track