IŠINGER O ULASKU SRBIJU U UNIJU:EU treba prvo da uradi svoj domaći zadatak

Tanjug

31. 03. 2019. u 13:56

Nemački diplomata i stručnjak za Zapadni Balkan Volfgang Išinger izjavio je da perspektiva članstva u Evropskoj uniji za Srbiju i druge zemlje regiona treba da bude otvorena

ИШИНГЕР О УЛАСКУ СРБИЈУ У УНИЈУ:ЕУ треба прво да уради свој домаћи задатак

Print screen Youtube

Nemački diplomata i stručnjak za Zapadni Balkan Volfgang Išinger izjavio je da perspektiva članstva u Evropskoj uniji za Srbiju i druge zemlje regiona treba da bude otvorena i istakao da proces proširenja Unije treba da se nastavi.

"Mada su i Francuzi u pravu kad kažu da Unija treba prvo da uradi svoj domaći zadatak pre nego što dođe u situaciju da primi nove članice. Imamo dakle dva cilja, proširenje i produbljenje EU", rekao je Išinger u intervjuu koji je RTS objavio danas.

"Pitanje može li, i treba li EU da se širi pre nego što se reformiše, prastaro je pitanje i tokom 30 godina smo ga mnogo puta razmatrali. Sad je opet na dnevnom redu", rekao je nemački diplomata.

Kako kaže, perspektiva članstva za Srbiju i druge zemlje regiona treba da bude otvorena i "mi ćemo pokušati u to da ubedimo francuske kolege".

Niko ni u Berlinu ni drugde neće osporiti da perspektiva pridruženja EU mora da ostane otvorena, zaključio je Išinger.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Makus

31.03.2019. 14:10

A koje su to domace zadatke uradili Rumuni, Bugari i Hrvati...leba ti! U Uniju se ulazi po naredjenje Velikog brata...pa makar bio i najgori djak!

Бурек

31.03.2019. 15:21

Србија има домаћи задатак је да тужи нато злочинце и америку у пакету за све невине жртве почињене од деведесетих на овамо!

др Милан Лекић

31.03.2019. 15:43

Зашто су онда Немачка и ЕУ, пре "обављеног задатка" разбили Југославију? Истовремено, Ишингер наглашава да је Косово стратешко питање Европе? Када један други немачки високи званичник, након тзв. референдвећума, изјави да је независна Ц. Гора најлепши пројекат спољне политике ЕУ и Немачке (2006), а Харадинај да „Косово нема спољну политику, већ да је води клуб који води Америкa" потпуно је јасно да су у њему Немци главни играчи. Они су аутори и Бриселског споразума и "Платформе" и будуће ЗСО...

Смрт ЕУ/НАТО рајХу, слобода народу Србије!

31.03.2019. 16:49

Срећа наша, нити ми у ту фашистичку "унију" већински и здраворазумски не желимо, зато наравно нема ни "Р" од референдума о томе све ове године окупације и пљачке Србије, нити нас у истој ико жели.Тако да своје "услове" које да сте их примењивали у постотку алфатоксина у млеку, ни Румунија, ни Бугарска, ни НДХ2, ни пола балтичких припиздина, никада не би ни видело.А Србији је најбоље да се окрене самој себи, и искључиво сопственим интересима, уз наравно везе са историјски пријатељским земљама...

Moka

31.03.2019. 17:12

Gospodine Volfgange Išingeru da li se I mi pitamo , mi bi na izbore da li smo za Evropsku Uniju ili nismo , nama je Evropska Unija isto kao i NATO, da li mislite da smo mi za ulazak u Evropsku Uniju.

Sima

31.03.2019. 19:35

acime su to hrvati zaslizili. zato sto su vase sluge bile i ostale. sram vas bilo.

др Милан Лекић

31.03.2019. 19:55

Зашто су онда Немачка и ЕУ, пре "обављеног задатка" разбили Југославију? Истовремено, Ишингер наглашава да је Косово стратешко питање Европе? Када, након тзв. референдума, један други немачки високи званичник изјави да је независна Ц. Гора најлепши пројекат спољне политике ЕУ и Немачке (2006), а Харадинај да „Косово нема спољну политику, већ да је води клуб који води Америкa" потпуно је јасно да су у њему Немци главни играчи. Они су творци и Бриселског споразума и "Платформе" и будуће ЗСО...