31. mart  2019. 15.00  | Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

Prvenstvo kadeta u plivanju u Somboru

SOMBOR -

Na gradskom bazenu "Mostonga" u Somboru održano je zimsko pojedinačno i ekipno državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete.

Više od 200 plivača iz 42 kluba okupilo se na gradskom bazenu u Somboru na zimskom državnom prvenstvu za kadete. Ovo je za plivače i najvažnije takmičenje u sezoni.

plivanje0

"Konkurencija je bila jaka i prija mi da je tako jaka, jer imam sa kime da se takmičim. Plivao sam dve štafete, u prvoj sam plivao 50 metara prsno i 50 metara kraul u drugoj i tu smo bili prvi. U individualnim stilovima smo plivali 800 metara kraul i zauzeo sam peto mesto. U sledećoj disciplini 200 metara prsno sam bio drugi i to sam otplivao 2.27 i zadovoljan sam tim vremenom", rekao je Vanja Reljin, iz plivačkog kluba "Novi Sad.

"Plivao sam 200 m prsno, super sam otplivao i zadovoljan sam posebno što ove godine plivam sa starijima od sebe .Odličan je bio rezultat i konkurencija je bila baš jaka ove godine", istakao je Matija Rađenović, iz PK Polet "Sombor".

Zlatnom medaljom okitila se i Lena Stojiljkovski plivačica zrenjaninskog Proletera.

"Plivala sam 200m i 400m kraul, to su mi i glavne discipline i tu sam osvojila dva zlata. 200m kraul sam plivala 2.10 i popravila sam vreme 2 sekunde od prošlog meseca, a 400m kraul sam plivala 4.37 i tu sam popravila vreme za 1 sekundu. Konkurencija je jaka, ali ja sam se dosta spremala za ovo takmičenje", ispričala je Lena Stojiljkovski iz PK "Proleter", Zrenjanin.

Mladi plivački šampioni pokazali su veliko umeće na ovom takmičenju.

"Svako takmičenje je značajno za decu, pogotovo za plivače, jer treninzi su možda malo i monotoni i plivačima je mnogo važno da pokažu na takmičenjima šta su to radili na treninzima, a najvažnije je ovo državno prvenstvo. Očekujemo neke rekorde, juče ih nije bilo jer su bile malo duže discipline, danas će ih sigurno biti. U svakom slučaju mnogi su već popravili svoja vremena što je takođe bitno", istakla je Gordana Mirčetić, iz Plivačkog saveza Srbije.

Lep sportski dogadjaj doveo je u Sombor veliki broj sportista koji su publici približili plivanje, bazični sport koji je izuzetno značajan u razvoju mladih.

Tagovi
Srodne vesti