ERDOGAN ŽALI ZBOG SMRTI DVE OSOBE NA GLASAČKOM MESTU: Turski predsednik glasao na lokalnim izborima koje smatra ključem demokratije
Foto: AP

poruka

ERDOGAN ŽALI ZBOG SMRTI DVE OSOBE NA GLASAČKOM MESTU: Turski predsednik glasao na lokalnim izborima koje smatra ključem demokratije

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan glasao je danas u Istanbulu u okviru lokalnih izbora za koje AP ocenjuje ključnim testom za njegovu popularnost u vreme oštrog privrednog pada.

Navodi se da je Erdogan u obraćanju medijima prisutnim na glasačkom mestu izrazio žaljenje zbog smrti dve osobe u pokrajini Malatja na istoku Turske, koje su imale veze s izborima.

Temel Karamolaolu, vođa manje turske islamski orijentisane Partije sreće, izjavio je ranije danas da su ubijeni volonter i posmatrač izbora iz redova te stranke. On je izjavio da je članove Partije sreće napao rođak kandidata iz turske vladajuće Partije pravde i razvoja, čiji je lider Erdogan.

Turska novinska agencija Anadolija izvestila je da je jedna osoba ubijena, a jedna povređena u svađi između pristalica konkurentskih kandidata na lokalnim izborima.

AP navodi da je Erdogan poručio da "ne bi bilo korektno da se od ovoga pravi ispitivanje ili presuđivanje između političkih stranaka".

Turski predsednik je lokalne izbore nazvao "ključnim osloncem demokratije" i dodao da bi uspeg njegove partije dodao "veliku moć" predsedničkoj administraciji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track