31. mart  2019. 15.48  | Izvor: RTV (Lazo Bakmaz)

Novi rekord Adriane Vilagoš u bacanju koplja

SREMSKA MITROVICA -

Posle pobede na državnom prvenstvu u pionirskoj konkurenciji, kopljem težine 400 grama, članica AK Senta, Adriana Vilagoš iz Malog Iđoša pobedila je i na prvenstvu Srbije mlađih juniora sa 100 grama težom spravom.

Na takmičenju u bacačkim disciplinama, održanom u Sremskoj Mitrovici, Vilagoš je prvi put bacila preko 60 metara, konkretno merila je daljinu 61,81 metara, postignutu u prvoj seriji.

adriana, vilagos, 1

Rezultat vredan priče u domenima fantastike, s obzirom na to da je postignut u konkurenciji do 18 godina (Adriani je tek 15).

Dodamo li tome i podatke da je to najbolji rezultat u svetu ove sezoni u konkurenciji mlađih juniorki, kopljem težine 500 grama, ali i sedam metara vrednije dostignuće u odnosu na najduži hitac u istoriji te discipline među 15-godišnjakinjama, dobićemo osnov verovanju u sjajnu takmičarsku budućnost atletičarke vredne svetskog nivoa takmičenja i olimpijske perspektive.

"Planirala sam da bacim koplje preko 60 metara i u tome sam uspela i zato sam srećna. Ne bih da prognoziram buduće rezultate, sezona je tek počela, ima dovoljno takmičenja i u Srbiji i u inostranstvu da pokušam da bacim još dalje. Uživam u treninzima i takmičenjima i to je najvažnije", skromno je sopstveni nastup, vredan najboljeg rezultata u svetu, prokomentarisala Adriana.

adriana, vilagos

Još dvaput je Adrianino koplje letelo preko granice koja superzvezde od ostalih takmičara razdvaja: 60,92 u četvrtoj i 61,56 u poslednjoj, šestoj seriji.

U preostale tri serije zabeležili smo: 56,80, 56,23 i 59,00.

Kurioziteta je vredan podatak da šest Adrianinih hitaca trenutno zauzimaju pozicije od jedan do šest na svetskoj listi.

Tagovi
Srodne vesti