KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV HULIGANA, MARKA BASTAĆA I NIKOLE JOVANOVIĆA! Vesić povodom blokade centra prestonice: Dok je Đilas bio na vlasti, SAMO SE KRALO I BOGATILO, sad im smeta rad i uređenje Beograda!
Foto: Beta

zamenik gradonačelnika beograda za kurir

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV HULIGANA, MARKA BASTAĆA I NIKOLE JOVANOVIĆA! Vesić povodom blokade centra prestonice: Dok je Đilas bio na vlasti, SAMO SE KRALO I BOGATILO, sad im smeta rad i uređenje Beograda!

Politika -

Grad Beograd će zbog huliganskog čina zaustavljanja saobraćaja u centru Beograda podneti krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća, Nikole Jovanovića i ostalih huligana, kaže za Kurir zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Danas smo imali priliku da vidimo kako trideset huligana predvođenih Markom Bastaćem i Nikolom Jovanovićem zaustavljaju saobraćaj na Terazijama, ne dozvoljavaju prolaz pešacima, trolejbusima i automobilima. Još jednom su potvrdili da je njihova jedina politika nasilje. Pokazali su da su protiv uređenja grada. Da ne žele da se urede Trg Republike i Savski trg, da su protiv uređenje Karađorđeve ulice i Savskog keja - kaže Vesić.

foto: Kurir

Dodaje da se ti ljud očigledno priotive i uređenju Topličinog, Kosančićevog i Obilićevog venca, da su protiv rekonstrukcije Malog i Velikog stepeništa na Kalemegdanu, da ne žele da se urede ulice Kneza Miloša, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

foto: Ana Paunković

- Oni su protiv da uredimo 200 fasada u centru grada kao što sada uređujemo fasade u Brankovoj ulici. Oni su protiv da uređujemo Beograd zato što ga oni nisu uređivali. Sve su ovo oni mogli da urade dok su bili na vlasti, a nisu. Mogli su da urede sve ove ulice i trgove ali su birali da kradu i bogate se. Tako je Dragan Đilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, obrnuo 500 miliona evra a grad je zadužio za 1.2 milijardi evra - kaže Vesić i dodaje da će svi učesnici u blokadi dobiti tužbu za naknadu štete.

foto: Kurir

Za štetu koju je grad imao skraćivanjem trolejbuskih linija, kao i zbog čišćenja ulica radnika Gradske čistoće.

Podsetimo, danas je nešto više od 20 demonstranata, pristalica Dragana Đilasa i Saveza za Srbiju, blokiralo saobraćaj u Kolarčevoj ulici u centru Beograda, nezadovoljni što se zbog renoviranja Trga Republike menjaju trase gradskog prevoza.

Nakon što su radnici Gradske čistoće uklonili džakove, saobraćaj je normalizovan.

Kurir.rs/ S. Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track