Komentara: 8
Pregleda: 4707

Sledeće sedmice pojačana kontrola saobraćaja, akcenat na brzini kretanja vozila

31.03.2019. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
U periodu od 1. do 7. aprila saobraćajna policija sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Prilikom zaustavljanja izvršiće se kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa i stanje alkoholisanosti.
Sledeće sedmice pojačana kontrola saobraćaja, akcenat na brzini kretanja vozila

Ova akcija će početi sutra na svim važnim putnim pravcima u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Takođe, u sredu, 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 4707

Povezana vest

Povezane teme

saobraćajna policija

kontrola brzine

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.