Radnici Pošte prekidaju štrajk, obećano im ispunjenje dve trećine zahteva

Zaposleni u Pošti obustavljaju štrajk, nakon što im je, u razgovoru njihovih predstavnika s ministrom i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem, obećano ispunjenje dve trećine zahteva.
Radnici Pošte prekidaju štrajk, obećano im ispunjenje dve trećine zahteva
Foto: 021.rs
Njima neće za sada biti ispunjen zahtev o povećanju plata, ali će u aprilu dobiti jednokratnu pomoć, koja, kako prenose predstavnici štrajkača, neće biti niža od 20.000 dinara.
 
"U ponedeljak, sutra, po hitnom postupku biće potpisana saglasnost na deobu drugog dela dobiti za 2017. Učestvovaćemo u radu komisije - u novembru se donosi plan budžeta za 2020. godinu. Dobili smo čvrsta uverenja da će oni koji imaju plate ispod 40.000 kroz nivelaciju, tj. promenu koeficijenta, dostići možda čak i 50.000 dinara", preneo je Vladimir Đokić iz Pošte Srbije.
 
Podsetimo, oni štrajkuju već nekoliko dana, a u u petak su razgovarali sa direktorkom Pošte Mirom Petrović, ali tim pregovorima nisu bili zadovoljni, jer, kako su tada rekli, nisu dobili konkretne ponude, već samo obećanja.
 
Predstavnici štrajkača su, podsetimo, tražili da nema kazni za radnike koji su učestvovali u obustavi rada, jer su, kako tvrde, dobijali upozorenja da će ljudi ostajati bez posla ili biti prebačeni na niža radna mesta. Danas su dobili uveravanja da se to neće desiti. Drugi zahtev koji su izneli je bio da se povećaju zarade koje, kako kažu, nisu povećavane deset godina, već su 2014. umanjene za 10 odsto. Radnici u štrajku su zatražili i povećanje broja zaposlenih u tehnologiji.
  • Novosadjan

    01.04.2019 12:15
    Kako dve trecine zahteva opet su ih preveslali zato sam i prestao da verujem u te gluposti od strajka a plate su ostavili za bolja vremena strasno kako smo glupi
  • Pravac

    01.04.2019 08:29
    @Daki
    Za vašeg gazdu je zatvor a za vas psihijatrija. Raditi 17 meseci bez nadoknade je van svake pameti.
  • Zakon

    01.04.2019 08:13
    Kršenje zakona
    Da podsetim čitaoce na jedan član Zakona o privremenom urđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, koji je sadašnja vlast donela i krade ovaj već jadan narod još od 2014. godine:

    "Član 4.
    Ništave su odredbe opšteg ili pojedinačnog akta (osim pojedinačnog akta kojim se plata povećava po osnovu napredovanja) kojima se povećavaju osnovice, koeficijenti i drugi elementi, odnosno uvode novi elementi, na osnovu kojih se povećava iznos plata i drugog stalnog primanja kod subjekata iz člana 2. ovog zakona, donet za vreme primene ovog zakona."

    Prosto me zanima kako će gospoda da zaobiđu ovu odredu i poveća zaposlenima Pošte koeficijente ili je ovo bilo jedno prazno obećanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.