NE POMAŽE NI SAVO: Partizan u Kruševcu zabeležio i peti prvenstveni poraz

M.BLAŽIĆ

31. 03. 2019. u 19:11

Fudbaleri Napretka pobedili su na svom terenu Partizan s 1:0 u prvoj današnjoj utakmici 28. kola Super lige Srbije, a na klupi crno-belih debitovao je novi trener Savo Milošević

НЕ ПОМАЖЕ НИ САВО: Партизан у Крушевцу забележио и пети првенствени пораз

Foto: FK Partizan

NOVI trener, a priča stara, prilično bolna za sve pristalice crno-belih. Upisao je Partizan u Kruševcu protiv Napretka sa Savom Miloševićem na klupi i peti ovosezonski, a četvrti vezani poraz, pa se oslabljeni domaćin na taj način radovao prvoj prvenstvenoj pobedi u 2019. - 1:0 (1:0).

Prva utakmica u trenerskoj karijeri Save Miloševića će pored poraza ostati upamćena i po činjenici da je u odnosu na Zorana Mirkovića napravio značajan zaokret kada je u pitanju iskustvo startne postave. Vratio je Milošević u prvih 11 čak četiri igrača od preko 30 godina (Vulićević, Ostojić, Smiljanić i Tošić), dok mlađani, 17-godišnji Strahinja Pavlović nije bio ni na klupi za rezerve.

Ta značajna promena nije donela isti takav zaokret u igri crno-belih, pa se uglavnom sve kao i pre prvenstvene pauze svodilo na jalovu kontrolu lopte iz koje su teško "izlazile" konkretne prilike da se ugrozi Nikola Petrović.

MILOŠEVIĆ: ČEKA NAS TEŽAK PUT NOVI trener Partizana Savo Milošević je posle "vatrenog krštenja" svestan ozbiljnosti posla u koji se upustio. - Dug je put pred nama, bio sam svestan toga, a i težak. Ove utakmice će nam pomoći da to sagledamo i da probamo da popravljamo stvari - rekao je Milošević.

Iskustvo defanzivne četvorke nije moglo ništa da pomogne Partizanu u 18.minutu kada je Aksentijević povukao sa desnog boka, prosledio loptu do Đorića na ivici šesnaesterca, a ovaj je majstorski pogodio levi ugao Stojkovićevog gola. Situacija iz 23. minuta kada je Ndiaje izmakao pažnji odbrane Partizana, a pomoćni sudija ga mahanjem nepostojećeg ofsajda sprečio da duplira prednost donela je gotovo nestvarnu scenu na delu tribine na kojoj je bila smeštena jedna od frakcija navijača crno-belih ("Partizanovci"). Horski povici "Savo, odlazi" učinili su trenera Partizana verovatno svetskim rekorderom kada je u pitanju (ne)strpljenje dela publike.

Mogao je Partizan u tri navrata do poluvremena sebi da olakša nastavak utakmice, ali Pantić nije stigao do cilja ni iz slobodnog udarca ni iz igre, dok je Rikardo Gomeš u poslednjim trenucima prvog poluvremena sa svega četiri metra šutirao glavom pored gola.

Krenuli su gosti u nastavku na sve ili ništa, u 58. minutu stigli i do najbolje prilike u fudbalu, ali je Nikola Petrović pročitao Rikarda Gomeša i odbranio mu udarac sa bele tačke. Tražili su gosti već u 60. minutu novi penal posle igranja Petrovića rukom, ali je Anđelovski samo odmahnuo rukom. Do kraja se praktično igralo samo pred golom Napretka, ali momci u crno-belim dresovima nisu imali ni znanja, ni sreće da novom šefu struke debi na klupi učine podnošljivijim.

NAPREDAK - PARTIZAN 1:0 (1:0)

STRELAC: Đorić u 18. minutu. Stadion "Mladost". Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo) 6.

NAPREDAK: Ni. Petrović 8 - Aksentijević 7, Veškovac 6,5, Ostojić 6,5, Marinković 6,5 - Eskić 6,5 (od 90+4. Obradović -), Đorić 7,5 (od 75. Deak -) - Ne. Petrović 6,5, Alivodić 7, Ivanović 7 (od 90. Zukanović -) - Endiaje 7.

PARTIZAN: Stojković 6 - Vulićević 5,5, Ostojić 5,5, Valijente 6, N. G. Miletić - (od 31. Urošević 5,5)- Šćekić 6 - Smiljanić 5,5, Pantić 6 (od 82. Ilić -), Tošić 5,5 (od 70. Zakarić -), Gomeš 5 - Nikolić 5.

Igrač utakmice: Nikola Petrović (Napredak).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

djordje56

01.04.2019. 07:30

@dada - Mogu da imaju bilo kojeg trenera,opet će da gube. Jednostavno nema ko da igra ovi fudbaleri mogu da igraju samo u prvoj Srpaskoj ligi

Nele

01.04.2019. 08:17

@dada - Uuuuuuuu,onakav strah 2 minuta pred kraj na licima igrača KK IGOKEA P ni Hičkok ne bih mogao da režira! Znaju i Flamingo Veličkovic i Trinki da će im u subotu biti odsvirana ona stara ADIO MARE! Zato uzivajte do naredne subote! To vam je sto vam je!

Velja

01.04.2019. 10:22

@dada - Vi ste u kosarci bolji, uvek bili i bicete, treba biti posten i realan. Ali zato smo za vas institucija i pojam u fudbalu, koji je daleko najpopularniji sport. Koga briga za kosarku, rukomet, odbojku, sve menjamo za jednu titulu! ;)

juga

01.04.2019. 10:49

@dada - A za basket nešto pričaš,da strah je to ,igrate sa evropskim šampionom,a mali klubčić iz Železnika nema često prilike da igra sa vrhunskim evropskim prvacima.Onda se uspaniče,znaš kako je,Istambulsko finale upisano zlatnom slovima ,bode oči.

Darko

01.04.2019. 22:10

@dada - Ako ste vi toliko veliki u košarci šta smo mi tek za vas u fudbalu i tome nebi bili da vam nesipaju toliku lovu klub koji ni dinar nije zaradio.

Anđelovski bruka za fudbal

01.04.2019. 08:50

Poništen regularan gol Napretka, 3 smešna žuta kartona za igrače Napretka, 3 smešna slobodnjaka za Partizan ni iz čega, penaltizan da se uvaljaš od smeha. Što je mnogo, mnogo je. Uprava Napretka da pošalje snimak utakmice u Fifa i da traže odizimanje sudijske licence.

Novica Andjelovski

01.04.2019. 14:51

@Anđelovski bruka za fudbal - e moj brale toliko smo ocajni...mozda da sam ja sutirao?

Рашо

01.04.2019. 09:21

Па да ли је ико очекивао да потпуни почетник направи добар резултат? То ни у једној људској делатности није случај па неће моћи ни овде. Свако ко је очекивао другачије има проблем са логиком и људским искуством!

juga

01.04.2019. 09:31

Nije u pitanju ni Djukić,ni Mirković,ni Savo ,problem je uprava koja je uspela da od prosečnih igrača dodatnom selekcijom napravi slabe igrače za ovu takodje slabu ligu.Ovom stanju će doći kraj kada ovo rukovodstvo ode iz kluba,s tim što će posle biti potrebno nekoliko godina da se dodje do nivoa kada je klub bio zadnji put šampion.Velika greška što onda predsednik kluba nije postao Nenad Bjeković legenda kluba.Do ovoga nebi došlš.

Rale

01.04.2019. 09:54

.....posle Save ajd nek proba Mijatovic, pa dajte sansu i Ivici Kralju.....na kraju moze i "tandem snova" penzioner & Matija BG i tako, zadnji nek ugasi svetlo na franjin NK.

posmatrac iz daleka

01.04.2019. 19:00

Brinem o profesoru 0,6. Da se nije prehladio na MINUS TRIDESET !!!