Vesti

0

Vučić čestitao Čaputovoj i Erdoganu na izbornim pobedama

Autor: MIM

Izvor: Beta

Vučić čestitao Čaputovoj i Erdoganu na izbornim pobedama

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

"Uveren sam da Vam poverenje gradjana Vaše zemlje daje snažnu volju da ih vodite čvrsto utemeljenim putem uspeha i daljeg napretka", naveo je Vučić u čestitki.

On je ukazao na zahvalnost Beograda "prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i na snažnoj podršci na evropskom putu".

"Budite uvereni da će Srbija biti iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke. Nadam se da će naše dobre političke odnose pratiti još bolje ekonomske veze i saradnja u svim drugim oblastima, na dobrobit gradjana naših zemalja", navodi se u Vučićevoj čestitki.

Prema sinoć objavljenim rezultatima, aktivistkinja za gradjanska prava Zuzana Čaputova pobedila je u dugom krugu predsedničkih izbora u Slovačkoj. Ona je osvojila 58,38 odsto glasova, a njen rival Maroš Šefčovič 41,61 odsto.

 

Vučić čestitao Erdoganu na pobedi na lokalnim izborima u Turskoj

Vučić je u telefonskom razgovoru rekao da se raduje nastavku saradnje s Erdoganom, jer Srbija pridaje veliki značaj "istinskom prijateljstvu sa Turskom" i posvećena je dobrim i čvrstim bilateralnim odnosima, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Vučić je kazao da Srbija ostaje pouzdan partner Turskoj, kako bi dve zemlje uz medjusobno razumevanje i poštovanje dalje razvijale političke odnose i širile ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsednik Srbije je rekao i da se raduje skoroj poseti Erdogana, kada će zajedno obeležiti 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske i razgovarati o konkretnim projektima, dodaje se u saopštenju.

Prema preliminarnim rezultatima, Erdoganova Partija pravde i razvoja osvojila je oko 45 odsto glasova na lokalnim izborima u Turskoj, ali je izgubila vlast u glavnom gradu Ankari posle 25 godina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR