Društvo

Rekonstrukcija fontane u Niškoj Banji posle više od 40 godina

Rekonstrukcija fontane i centralnog Trga u Niškoj banji trebalo bi uskoro da počne.

Posle vodotoka sa mostićem i dela pored Radona, uređenja glavnog šetališta i Staza zdravlja i susreta, Trg sa fontanama je poslednja faza renoviranja centra Niške Banje, prva posle više od 40 godina.

Prema rečima Zorana Jovanovića predsednika Skupštine opštine Niška Banja radovi će trajati oko dva meseca a u planu je da budu završeni do početka nove turističke sezone.

Rekonstrukcija platoa oko fontane bi trebalo da otpočne za deset, petnaest dana. Biće uređena i sama fontana, tako da će, ako sve bude teklo po planu, za mesec, dva čitav parkovski kompleks ispred “Zelengore” zasijati punim sjajem i biće lepši nego što je to bio kada je izgrađen”, kaže Jovanović.

Projekat rekonstrukcije u iznosu od 15 miliona dinara, finansira Ministarstvo trgovine i turizma, grad Niš učestvuje sa deset miliona, a opština Niška Banja sa dva miliona dinara. Parkovsko zelenilo je u nadležnosti JKP “Medijana” koje učestvuje sa million i po dinara, dok će JP “Parking servis” obezbediti parkovski mobilijar u vrednosti od pola miliona dinara.

Centralni trg u Niškoj Banji izgrađen je davne 1977. godine i delo je arhitekte Mihajla Medvedeva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com