Kristina Mladenović (Francuska)
Kristina Mladenović (Francuska)

FED kup: Ruan u centru pažnje

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.19. | 11:01

Danas počinje polufinalni susret između Francuskinja u Rumunki, dok Australijanke i Beloruskinje imaju 1:1 posle prva dva susreta

Počeli su obračuni u polufinalu Svetske grupe Fed kupa, tačnije obračun pošto su rano jutros odigrana prva dva meča u sudaru Australije i Belorusije, dok Francuske i Rumunke popodne počinju svoj obračun.

Oba susreta u Brizbejnu su bila izuzetno intersantna, ali su završena onako kako smo i najavili, pobedama favoritkinja. Prvo je Arina Sabalenka sprečila preokret iskusne Samante Stosur rezultatom 7:5, 5:7 i 6:3, da bi Ešli Barti donela izjednačenje rezultatom 7:6 (2) i 6:3 protiv Viktorije Azarenke

Izabrane vesti

Nekoliko desetina hiljada kilometara dalje, u Ruanu danas počinje odmeravanje Francuskinja i Rumunki, a okršaj od 14 časova otvaraju Simona Halep i Kristina Mladenović. Jasno je da je Rumunka favoritkinja, a posebno će joj biti lako pošto su ih rivalke dočekale na njenoj omiljenoj podlozi, šljaci. Iako bi "naša" Francuskinja, sa kojom od nedavno radi i naš, a zapravo nemački stručnjak, Saša Bajin, čovek koji je od Noami Osake napravio pri reket sveta, mogla da drugoj teniserki sveta napravi probelme, teško može da je savlada.

Drugi meč dana ima daleko veće šanse da "ode na domaću vodenicu" pošto Karolin Garsija igra protiv Mihaele Burzanesku. Razliku u kvalitetu ovde je možda još veća, te ne treba mnogo mudrovati oko izbora igre.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kristina MladenovićSimona Halepbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara