≫ 

Nema više smrzavanja Beograđana: Od 15 sati radijatori će opet biti topli

Gradonačelnik Beograda sazvao je hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije zbog niza hladnih dana

  • 22

V.d. direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je da će to preduzeće u utorak 7. maja početi sa tehničkim toplim probama sistema.

On je za Tanjug rekao da će zbog tih tehničkih proba sistema radijatori narednih dana biti topliji.

Kreću tehničke probe Foto: Pixabay

- Kao v.d. direktora Beogradskih elektrana uputio sam predlog Sekretarijatu za energetiku za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kako bi u periodu kada nema grejanja, a temperature su ispod 10 stepeni nadležni sektretarijat mogao da donese odluku o grejanju - rekao je Basta.

Proteklih par dana, ali i u nekoliko narednih, prema prognozama meteorologa, očekuju nas izuzetno hladni dani, a pogotovo jutra, za ovo doba godine. Grejna sezona u Beogradu je zvanično završena još 15. aprila, ali su toplane bile na "stend baju" do 3. maja. Međutim, temperature su znatno pale, a u beogradskim stanovima je ispod deset stepeni u jutarnjim satima.

GRADONAČELNIK BEOGRADA: RADIJATORI ZAGREJANI DO 15 SATI 

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sazvao je hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije imajući u vidu veliko zahlađenje koje je nastupilo ovih dana.

Zoran Radojičić Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić Foto: Marko Jovanović

- Naloženo je da JKP “ Beogradske elektrane” sprovede preporuku Štaba i preduzme neophodne mere kako bi započelo grejanje najpre u Domovima zdravlja, bolnicama, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, domovima za stara lica i drugim nepomenutim subjektima od posebnog značaja - kaže Radojičić.

Po preporuci gradonačelnika, Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ danas će početi sa tehničkim toplim probama sistema, usled kojih će stanovi biti topli.

- Očekuje se da će se radijatori zagrejati danas oko 15 časova i biće topli sve dok bude potrebe za tim, kako danju, tako i tokom noći. Sve navedene mere sprovodiće se u mesecu maju u danima kada je prognozirana srednja dnevna temepratura od strane Republičkog hidrometerološkog zavoda u Beogradu 12 stepeni i niža - rekao je gradonačelnik.

VIDEO: Prvi maj hladan kao Nova godina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katastrofa

    7. maj 2019 | 08:57

    Kako lazu. Hladni su ko led.

  • Šta reći

    7. maj 2019 | 09:11

    Za prvi maj je bilo hladno, temperatura u jutarnjim satima je bila 4 i 5 stepeni dnevna 10 stepeni i nije bilo grejanja.Grejanje se placa cele godine i opet ovih dana nije bilo grejanja i računi za struju ce nam skočiti. ZAŠTO SE TO RADI NAMA OBIČNIM GRADJANIMA .....

  • Paradox

    7. maj 2019 | 08:55

    Hvala, o hvala vam, gospodari na milosti udeljenoj nama, življu ubogom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA