');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"SVE SAM IH POBIO, A ŠTA ĆU S TOBOM" Biznismen osuđen na 35 godina zbog trostrukog ubistva, a na sudu se pravdao BIZARNOM FILMSKOM ODBRANOM

Biznismen i vlasnik firme "S kompani" Branislav Sekulović osuđen je juče pred Višim sudom u Beogradu zbog trostrukog ubistva na Vidikovcu iz 2007. godine na 35 godina zatvora. Sekulović koji je do 2016. godine bio u bekstvu, odgovaraće za zlodelo koje je učinio, a njegova odbrana koju je izneo na početku procesa odgovara scenariju holivudskog filma.

biznismen ubica kombo Foto: RAS Srbija
biznismen ubica kombo

Prema opatužnici, Sekulović je umišljajno lišio života Vladimira Samardžića (29), Darka Živkovića (32) i Dušana Pejovića (24) u kancelariji svoje firme na Vidikovcu, a njihova beživotna tela pronašao je radnik obezbeđenja koji je ujutru došao na posao. Na to zlodelo odlučio se jer je, kao što je i sam ispričao braneći se u sudskom procesu, pozajmio veliku sumu novca sa zelenaškom kamatom od pomenute trojke, a onda nije mogao da se iščupa iz vrtloga u koji su ga uvukli dugovi.

Žrtva Vladimir Samardžić
Foto: youtube
Žrtva Vladimir Samardžić

Međutim, Sekulović je na početku procesa ispričao i neverovatne detalje čitavog slučaja koje se kose sa realnošću i odgovaraju akcionom filmu.

Naime, kada je 2016. godine pao u ruke pravde nakon devet godina bekstva koje je proveo putujući po svetu falsifikovanim pasošem, Sekulović se pred sudom izjasnio da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. Za trostruko ubistvo okrivio je izvesnog Crnogorca čije ime, navodno, nije smeo da izusti jer se plašio za svoju bezbednost.

- Na insistiranje porodice sam odlučio da ispričam sve, iako se i dalje plašim za sve nas. Crnogorac čije ime ne smem da kažem je ubio njih trojicu. Bio je u kancelariji pored i čuo je kako ga vrećaju i smeju mu se - započeo je neverovatnu odbranu Sekulović.

Branislav Sekulović
Foto: foto žurnal.ba / Promo
Branislav Sekulović

Izmišljeni Crnogorac, prema maštovitoj kreaciji Sekulovića, bio je saradnik njegove firme, kome je takođe dugovao novac. On mu je navodno prodao dva stana, ali kako Crnogorac nije bio zadovoljan kupovinom, navodno je tražio od Sekulovića da mu vrati više od onoga koliko su koštali stanovi.

- Crnogorcu sam prodao nekoliko stanova i uzeo sam 140.000 evra. Javio se posle i rekao da se ipak predomislio, zahtevajući 210.000 evra, sa zaradom koju je on zamislio. Tad sam saznao da je to čovek koji ima iza sebe ubistvo u Crnoj Gori i nekoliko njih u inostranstvu. Odmah sam počeo da mu vraćam novac - rekao je Sekulović.

"Preplašeni" biznismen istovremeno je, prema njegovoj priči, vraćao novac trojici ubijenih mladića od kojih je nekoliko puta pozjamljivao po 50.000 evra, ali i Crnogorcu.

Kobnog dana u njegovu kancelariju navodno je došao Crnogorac, tražeći novac.

Sekulović mu je ispričao da ima problem sa zelenašima koji bi svakog časa trebalo da stignu po svoj deo i da nema dovoljno novca da namiri obe strane. Izmišljeni čovek kazao mu je da će se sakriti u kancelariju pored kako bi čuo "ko tu laže".

Kada su ubijeni mladići navodno počeli da ismevaju Crnogorca, na to što je Sekulović ispričao da se i kod njega zadužio i da strahuje za svoju bezbednost, i to govoreći da "može da im po**ši", Crnogorac se strašno naljutio, ušao u kancelariju i sasuo metke u svu trojicu.

- Prislonio je i meni pištolj na glavu i rekao: "Sve sam ih pobio, a šta ću sa tobom? Duguješ mi novac..." Na putu ka Žarkovu izbacio me je iz automobila. Rekao mi je da nestanem iz Srbije. Uspeo sam da odem kod druga u Šabac odakle sam prešao u Bosnu - ispričao je izmišljenu priču Sekulović, verujući da će neko na nju nasesti.

Inače, pretpostavlja se da je Sekulović od zelenaša te godine poznajmio ukupno oko 100.000 evra, a od jedne poznate banke 500.000. Osumnjičeni biznismen je takođe sa zelenašima potpisao ugovor kojim im garantuje da će, ukoliko ne bude mogao da vrati novac, dobiti dva stana.

Zelenaši sa kojima je "poslovao" Sekulović u medijima su okarakterisani kao bliski saradnici takozvanog voždovačkog klana.

Proputovao pola sveta sa lažnim pasošem

Dok ga je srpska policija potraživala zbog sumnje da je upleten u trostruko ubistvo, Sekulović je radio na tome da nabavi fasifikovani pasoš. U tome uspeva u Banjaluci i daje se u beg sa lažnim identitetom.

Ilustracija
Foto: Srna / Srna
Ilustracija

Uhapšen je na granici BiH sa Hrvatskom, kada je policija utvrdila da poseduje pasoš koji je falsifikovan na ime Mario Trivan, sa njegovom fotografijom.

- Koristio je pasoš na ime Trivana koji je državljanin BiH poreklom iz Gradiške, ali koji živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine. Čim se saznalo za krađu ovog identiteta, taj pasoš je stavljen u sve policijske baze. Pregledom pasoša utvrđeno je da je boravio u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, a kod njega je pronađeno i oko 7.000 konvertibilnih maraka - kazao je ranije naš izvor u MUP-u RS.

17 puta prodao isti stan

Da je Sekulović prljavo poslovao dokazuje i istraga koja se vodila paralelno sa istragom zbog ubistava. Navodno je protiv Sekulovića podneto više krivičnih prijava zbog prevara u vezi sa preprodajom stanova na Vidikovcu, a kako su tada prenosili beogradski mediji, jedan stan je prodao čak 17 puta!