Liga Evrope: Srbi sanjaju put u Baku

M. B.

09. 05. 2019. u 07:21

Večeras na programu revanš-mečevi polufinala LE, London u žiži. Čelsi slavio na devet mečeva kod kuće, Ajntraht opasan u gostima

Лига Европе: Срби сањају пут у Баку

OPTIMIZAM Jović, Kostić, Gačinović i Rebić, uzdanice Ajntrahta Foto: Tviter/Ajntraht

ENGLESKO finale u Bakuu ili Valensija i "srpski" Ajntraht iz Frankfurta imaju rešenje kako da pokvare planove Arsenalu i Čelsiju? Odgovor na to pitanje dobićemo večeras, nešto pre 23.00, kada se završe revanš-mečevi polufinala Lige Evrope na "Mestalji" i "Stamfordu".


Premijerligaši imaju bolje startne pozicije pred 90 minuta odluke, ali kada se ima u vidu šta smo sve ove sezone viđali u Ligi Evrope i šta se preksinoć dogodilo na "Enfildu", jasno je da Špance i Nemce niko ne sme da otpiše. U žiži će, svakako, biti londonski okršaj Čelsija i Ajntrahta i to ne samo među srpskim ljubiteljima fudbala, čije simpatije logično idu u smeru tima Luke Jovića, Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića.

Prošlonedeljnih 1:1 mnogo više greje "plavce" koje pored dobrog rezultata hrabri i sjajna serija na "Stamford bridžu" u okviru Lige Evrope. Azar i drugovi su pobedom nad praškom Slavijom u četvrtfinalu stigli do devete uzastopne domaće pobede u ovom takmičenju, pa očekivano iz Čelsija stižu isključivo pozitivni tonovi pred revanš sa Ajntrahtom.

- Želim finale, samo to me zanima. Nebitno mi je da li će nam rival biti Arsenal ili Valensija. Želim finale i ne samo to, želim da slavimo u njemu - puca od optimizma strateg Čelsija Mauricio Sari.


Večerašnji meč će predstavljati i okršaj najraspucanijih napadača ovog takmičenja. Olivije Žiru čeka početak utakmice na vrhu liste strelaca sa 10 golova, a naš Luka Jović je zasada postigao jedan manje.

- Ne bih svom učinku pridavao veći značaj. A ako bih morao da se opredelim za nekog ko bi me "odmenio" iz ostatka tima najpre mislim da bi David Zapakosta mogao da bude dobar napadač - istakao je Žiru u razgovoru za klupski sajt.

Ajntraht je, sa druge strane, u London stigao bez bele zastave, a najjači osnov optimizma predstavlja podatak da je Hiterov tim pronalazio put do protivničke mreže na čak 14 uzastopnih gostovanja.


- Ubedljiv poraz u Leverkuzenu (1:6) nije ostavio traga na ekipi. Imali smo vremena da "očistimo glave" i ne sumnjam da će naša ekipa večeras u Londonu izgledati potpuno drugačije - smatra trener Ajntrahta Adi Hiter.

POLUFINALE
Čelsi - Ajntraht (21.00)
* Prvi meč 1:1

Valensija - Arsenal (21.00)
* Prvi meč 1:2

FINALE - Baku, 29. maj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vladimir

09.05.2019. 08:54

Dva čuda u Ligi šampiona u prethodna dva dana nekako mi govore da se ovo treće ipak neće desiti,nažalost. Svaka čast Ajntrahtu i našim momcima,koji su nosioci igre i rezultata tima iz Frankfurta. U svakom slučaju i ovo je veliki uspeh,a želim im sreću i naravno da ovoga puta budem loš prognozer.