09. maj  2019. 08.38  | Izvor: RTS

Meč lopta Voriorsa protiv Hjustona, povreda Durenta (VIDEO)

OUKLEND -

Golden stejt voriorsi savladali su Hjuston na svom parketu sa 104:99 i došli do prve meč lopte u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. "Ratnici" su nakon dva poraza u gostima odigrali mnogo čvršće u odbrani i pred povratak u "Tojota centar" imaju prednost 3-2 u pobedama.

video icon

Aktuelni šampion NBA lige trijumf je najavio u prvoj četvrtini koju je dobio 31:17, ali su se ovoga puta Roketsi vratili, iako je Golden stejt imao i +20 (57:37).

Ključna za povratak bila je treća deonica koju je ekipa Majka D'Entonija otvorila brzim poenima, a onda u finišu tog dela trojkama Džejmsa Hardena i Imana Šamperta smanjila na 66:65.

Do tog trenutka je najbolji u redovima Voriorsa bio Kevin Durent, ali je on morao da završi meč zbog povrede lista. Ipak, tada je na scenu stupio Stefen Kari koji je pokrenuo novu seriju i rešio pitanje pobednika.

Kari je meč završio sa 25 poena (9-23 iz igre, 3-11 za tri), uz šest skokova i pet asistencija, a jedini efikasniji od njega bio je Klej Tompson koji je postigao 27. Do povrede je Durent ubacio 22 poena, dok je Drejmond Grin bio blizu tripl-dabla (osam poena, 12 skokova i 11 asistencija).

Kod "Raketa" je očekivano dominirao Harden sa 31 poenom (10-16 iz igre, 3-9 trojke), uz četiri uhvaćene lopte i osam uspešnih dodavanja, dok je sledeći strelac bio Erik Gordon sa 19 poena.

Šesti meč igra se u Hjustonu u noći između petka i subote od tri sata posle ponoći.

Već je poznat jedan finalista Istoka, Milvoki je sa 4-1 u pobedama eliminisao Boston.

Tagovi
Srodne vesti