PODNET OPTUŽNI PREDLOG U BRUSU: Smederevku gone zbog kafića na vrhu Kopaonika

S. B.

09. 05. 2019. u 10:05

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog protiv Snežane Mitković iz Smedereva, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, koje se odnosi na objekat na Pančićevom vrhu

ПОДНЕТ ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ У БРУСУ: Смедеревку гоне због кафића на врху Копаоника

Foto G. Šljivić

OSNOVNO javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog protiv Snežane Mitković iz Smedereva, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, koje se odnosi na objekat na Pančićevom vrhu. Kako nezvanično saznaju "Novosti", investitorka objekta na Kopaoniku ne spori gradnju, a iznela je da je sa tim počela dosta ranije. Navodno, za to ima i papire, ali prema nepotvrđenim informacijama "Novosti", od dokaza još uvek ništa nije priložila.

U izjavi za "Novosti", v. d. javnog tužioca Milan Mihajlović predočava da nadležni sud sada ispituje optužni akt, pa zakazuje glavni pretres.

- Krivičnu prijavu je podnelo Ministarstvo građevinarstva, a osumnjičena je dala odbranu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu - navodi Mihajlović. - Po drugoj krivičnoj prijavi, koja se odnosi na sumnju u falsifikovanje dela sadržaja podnetog zahteva za legalizaciju, još uvek se postupa. Reč je o dva odvojena postupka.

Objekat od 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika trebalo je da bude srušen još 7. avgusta 2018, zajedno sa septičkom jamom od oko 100 kvadrata. U međuvremenu je tu proradila i kafana. Republička građevinska inspekcija je donela nalog za rušenje objekta, a investitorki je rešenje uručeno još 16. jula 2018, ali se po tom nalogu sve do danas nije postupalo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Nataša

09.05.2019. 11:10

Baš mali objekat. Kako li ga ko uopšte primeti, a tek inspekcija....još od temelja, voda, struja, kanalizacija,......stvarno više sramota od ljudske halapljivosti i zarad toga uništavati sve. Ko hoće u prirodu, nek bude u prirodi ko neće nek ide u grad, ili tamo gde ima već restorana, stvar jasna.

Hm

09.05.2019. 11:13

A kad će optužni predlog za spomen ploču Aćif Efendiji u NP? Nije to daleko od Kopaonika.

Рашо

09.05.2019. 11:20

Државе нема ни у покушају! Ако рушење овог ругла касни због неких "разлога", није јасно ко и како је отворио кафану у таквом "објекту! Ко је издао потребне дозволе и на основу чега? Ако дозвола нема, зашто инспекције то не затворе и дају налог за хапшење свих који се ту нађу као што комунална полиција похапси баке које продају хеклераје или мало поврћа испред неког тржног цента или на улици? Само ви понижавајте овај народ, али каже стара изрека: "Можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш"!

Marko

09.05.2019. 11:28

Hahaha... kakav šou! 'Jadna žena' je sad žrtveno jagnje. Čuj ona investitor? Mislim ne treba je žaliti, pošto je za pare pristala da glumi i krije pravog vlasnika.

Драган Јовановић

09.05.2019. 16:19

Јадна Србијо, шта ти раде глодари.

Bane

09.05.2019. 17:23

Srbijo u sljivama.Znate li sto se ne rusi objekat.Zato sto je investitor tog objekta jedna strana banka na cijem je celu tada bio rodjak Dragi Mitkovic.

boky

09.05.2019. 17:41

krivicna prijava da se zamazu oci narodu, posto nikad nece biti srusen. osim toga ta glujpaca na koju ide prijava ima vez s tom kafanom koliko i ja. zamislite 100 metara septicke na vrhu kopaonika i kao godinu dana ne mogu da ga sruse. pa dok ne zagade celu planinu, a onda cemo videti. pokazite pravog vlasnika barabe. godinu dana ne mozete da srusite objekat neke popisulje. sve se bojim. izbacujete ljude iz stanova na ulicu dok kazes keks a ovde problem za rjsenje neceg sto je nesporno bespravn

dm1

10.05.2019. 00:17

Kako joj uveli struju i vodu i ko ...ja u okolini beograda nemogu da dobijem struju na dodatani objekat jel nije legalizovan ...a ona na vrh kopaonika ... da nije kosovska strana ...

milica

10.05.2019. 12:22

@dm1 - Pa to nije samo na kopaoniku nego i kod nas u Požegi. Čovek ozida-dogradi veći deo kuće, površinski mnogo veći nego postojeći a ni postojeći nije legalizovan. Za gdinu dana, 2017. počeo a 2018.godine završio kompletno i uselio se. Gradjevinski inspektor upoznat sa tim slučajem, nikada ništa nije predzeo a zna se šta kao Zakon nalaže. Ostalima kaže da ako probaju da šta doradjuju, odmah dolazi i ruši. O čemu se ovde radi, samo se pretpostavlja tako da i vi gospodine uradite isto.

Soko2

13.05.2019. 13:29

Isto je i u Kraljevu žena srušila staru kuću sa dve prostorije i pravi dmnogo veću nego stara kućica još je zauzela opštinsko zemljište više od dva metra po celoj dužini plaća,samo što i ulicu nije uzela ali je njoj bio ulaz iz Tanaska Rajića a nova iz rada Vilotijević a.ko je uzeo pare jer je gospođa devizna.