Najnovije vesti
Vesti Svet
SKANDAL U BRITANIJI ZBOG FOTOGRAFIJE Nakon šale na račun tek rođene kraljevske bebe, voditelj radija BBC DOBIO OTKAZ

SKANDAL U BRITANIJI ZBOG FOTOGRAFIJE Nakon šale na račun tek rođene kraljevske bebe, voditelj radija BBC DOBIO OTKAZ

Voditelj Radija 5 britanske medijske kuće BBC Deni Bejker otpušten je nakon što je objavio “tvit” o rođenju bebe princa Harija i Megan Markl, prilažući fotografiju sa majmuna u odelu ispred bolnice.

deni bejker Foto: Profimedia
deni bejker

Bejker je razbesneo onlajn zajednicu fotografijom para koji drži za ruke svečano obučenog majmuna i postom: “Kraljevska beba izlazi iz bolnice”. On je nakon talasa kritika obrisao fotografiju, koju su korisnici “Tvitera” okarakterisali kao “rasističku” zbog Meganinog porekla. Bejker je jutros objavio da je otpušten.

“Upravo sam dobio otkaz od Radija. Uvek je bilo vrelo, zaista”, napisao je on.

Sporni "tvit"
Foto: @prodnose / Twitter
Sporni "tvit"

Bejker je prethodno porekao da je rasista, navodeći da je “šokiran sopstvenom glupošću”.

- Stavio sam smešnu fotografiju šale radi. Na njoj je bio majmun sa cilindrom ili tako nešto. Stavio bih je zbog bilo koga drugog. Izvinjavam se i sklonio sam je kad je ukazano na nju. Čim sam shvatio da nekog vređa obrisao sam je – izjavio je on za “Dejli mejl”.

Bejker je ukazao da je reč o grešci.

- Izvinio sam se. Da, naravno, u potpunosti. Postavljam smešne fotografije svo vreme. Ali to je sve. Mislim da čak i vi shvatate da je u pitanju bila greška – rekao je on, dodajući da je u pitanju samo "momčić u svečanom odelu" i da je sada svakako obrisao post.

On je još napisao na “Tviteru” da mu je žao zbog toga što je ova fotografija uznemirila neke korisnike.

Korisnici ove društvene mreže prethodno su zatražili od BBC-a da ga otpusti nakon ovog gafa sa fotografijom, koja je objavljena svega nekoliko sati nakon što je kraljevski par pokazao bebu svetu.