NA METI PUCAČA IZ NOVOG SADA: Pogodio ga metak dok je stajao na prozoru

Lj. PRERADOVIĆ

09. 05. 2019. u 16:02

Novosađanin Stevica Nikolić treća žrtva nepoznatog pucača iz vazdušne puške. Dijabola ga ranila u levu šaku, ostali projektili završili u sobi

НА МЕТИ ПУЦАЧА ИЗ НОВОГ САДА: Погодио га метак док је стајао на прозору

Stevica na prozoru svog stana Foto Lj. P.

SAM Bog mi je rekao da podignem levu ruku i stavim šaku na glavu. Da nije bilo tako, dijabola, koja je u nedelju (5. maja) kasno po podne iznenada doletela ka meni dok sam bio naslonjen na prozoru sobe stana na devetom spratu, sigurno bi me pogodila negde u predelu glave. U prvi mah nisam znao šta me snašlo, tek sam se bio probudio iz poslepodnevne dremke.

Novosađanin Stevica Nikolić iz Ulice Kraljevića Marka 60, u novosadskom naselju Rotkvarija, ovako za "Novosti" opisuje kako je, kako se ispostavilo kasnije, bio žrtva nepoznatog pucača, koji je prošlog petka, a potom i dva dana kasnije, iz vazdušne puške pucao u građane. Nikoliću je i dalje, međutim, nejasno, da li je bio slučajna meta, ili je neko namerno ciljao u njega, videvši ga da stoji kraj širom otvorenog prozora.

- Tek sam bio ustao, bilo je između 18 i 18.30 i čekao sam drugara koji se prethodno najavio - priseća se Stevica. - Bilo je tmurno, sipila je kiša, i odjednom se čuo, doduše tiho, zvuk, nalik osi. Pogledao sam u ruku i video da me je nešto pogodilo u šaku između trećeg i četvrtog prsta.

Posle pet sekundi, po rečima našeg sagovornika, u sobu je uleteo još jedan metak, i taj mu je prošao tik pored glave.

- Situacija nije bila nimalo prijatna, te sam telefonom pozvao policiju, a zatim i brata Dragana, koji je stigao gotovo istovremeno kada i drug kojeg sam očekivao. - Ja sam sedeo na krevetu i njih dvojica su bili u sobi kada su profijukala još dva projektila. Jedan se zabio u dovratak, a kasnije smo našli dve dijabole, treću još nismo. I policija je stigla za nekoliko minuta i ispričao sam im šta se dogodilo. Dijabola mi je još bila u šaci.

Nikolić veli da je gotovo siguran da metak ispaljen iz vazdušne puške nije mogao da stigne odozdo, jer se on u tom trenutku nalazio na visini od oko 35 metara. Prisećajući se trenutka kada ga je pogodio metak, kaže da mu se čini da je u zgradi na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Save Ljubojeva, u koju gleda sa svog prozora, video mušku osobu da izviruje.

Foto Priv. arh. Rana na šaci

Nikolić veruje da će policija pronaći osobu koja puca na građane i prolaznike. Posle svega, ističe da se ne plaši, ali da mu, ipak, nije svejedno.

ŽENA POGOĐENA U GLAVU

NIKOLIĆ kaže da je upoznao sugrađanku koju je metak pogodio u glavu, takođe u nedelju po podne, dok je na zelenoj površini na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Steve Ljubojeva šetala psa.

- Žena mi je ispričala da joj je glava bila okrenuta u pravcu obližnje autobuske stanice, što navodi na zaključak da je metak došao iz zgrade u Ulici Save Ljubojeva.

Nikolić pokazuje ranu

POTRAGA

NOVOSADSKA policija intenzivno radi na pronalaženju osobe koja je pucala iz vazdušne puške. Inspektori su razgovarali sa građanima iz tog dela grada i uz dozvolu vlasnika ulazili u pojedine stanove kako bi otkrili odakle je pucano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Mile

09.05.2019. 17:21

Nije prvi put da taj puca na ljude i nije uhvaćen. Kako izgleda ni sad ga neće uhvatiti pošto policija ima preča posla.

Nebojša

09.05.2019. 17:36

Mogu da ga nadju za 24h i manje, ali Gari puca po sirotinji, tako da nije frka

Vojvodjanin

09.05.2019. 17:59

Najjača rečenica: "Tek sam bio ustao, bilo je između 18 i 18.30"...pa i Faruk Fazlinović ustaje mnooogo ranije!

Miki

10.05.2019. 00:47

A nerazumem, pol... obavila razgovor sa gradjanima. Pa bato spisak stanara, DNK-a sa dijabola ( naravno ako ih nisu pipali ovi sto su pronasli dij..., valjda su iole svesni) blokiras zgradu i stan po stan odozgo pa nanize! I nalaze ga sigurno i onda u prdekanu ili na lecenj. Pa taj stvarno nije norma...n!