NOVI BROJ “TIPA”: Elita čeka Lil

Novosti online

09. 05. 2019. u 16:46

Bordo u gostima ima 10 poraza, a na 17 mečeva na strani postigao samo 9 golova. Galatasaraj 17 mečeva bez poraza. Na poslednjih sedam mečeva Serkl Briža postignuto 36 golova

НОВИ БРОЈ “ТИПА”: Елита чека Лил

Naslovna strana "Tipa"

FIKS KOLA

VASLAND BEV. – SERKL BRIŽ 3+ 1,40


petak, 18:00

ARKA – ZAGLEBJE S. 1 1,61

Tri kola su do kraja plej-auta u Poljskoj. Zaglebje iz Sosnovjeca samo matematički ima šanse da se spasi ispadanja iz lige, dok Arka sve drži u svojim rukama. Ima dva meča zaredom pred svojim navijačima, a u poslednjem kolu gostuje najvećem rivalu u borbi za opstanak – Slasku. Zato sada mora da savlada otpisano Zaglebje. Arka je u poslednjih sedam kola zabeležila samo jedan poraz, a u prethodna tri osvojila je sedam bodova, uz samo jedan primljen gol. Ekipa iz Sosnovjeca je samo u protekla dva kola primila čak osam golova.


petak, 20:45

ST. ETJEN – MONPELjE 1 1,71

Težak kec. Koliko god da je Sent Etjen u strašnoj formi, a jeste, Monpelje uopšte nije naivan protivnik. Ipak, domaćin je u poslednjih sedam kola zabeležio šest pobeda i samo jedan remi, čime je stigao nadomak treće pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ima bod manje od Liona, koji ovog vikenda igra derbi u Marseju, pa bi ga trijumf možda ekpsresno doveo na treće mesto. Na minulih sedam ligaških mečeva dao je 19 golova, a pred svojim vatrenim navijačima ove sezone je zabeležio 12 trijumfa na 17 utakmica. Monpelje je u formi, bori se za Evropu, a ni u gostima nije loš. U prvom delu sezone, na susretu ovih rivala nije bilo pogodaka.


subota, 15:00

RIZE – GALATASARAJ 2 1,62

Muči se Galatasaraj cele sezone, posebno na gostovanjima, ali što je najvažnije, ne gubi utakmice, pa je stigao do brojke od 17 mečeva bez poraza. Tokom većeg dela šampionata u stopu je pratio lidera Bašakšehir, ali ga je tek pre nedelju dana „preskočio“ na tabeli, najviše zahvaljujući kiksevima rivala. Galata je u prethodnih sedam kola zabeležila pet pobeda i dva remija, primivši samo četiri gola. Rize je odličan ove sezone, u istom periodu samo jednom je poražen, a u prvom delu šampionata izborio je remi na gostovanju Galatasaraju. Ipak, na tabeli ne može ni gore, ni dole, pa smatramo da će motivacija da odluči ovaj duel, a ona je na strani gostiju.


subota, 15:30

LEVERKUZEN – ŠALKE 1 1,40

Šelke je pobedom u Dortmundu i bodom osvojenim protiv Augsburga završio posao – opstao je u Bundes ligi. Do kraja prvenstva ostalo je dva kola, a Leverkuzen je i te kako zainteresovan za osvajanje poena, jer se bori za četvrto mesto i direktan plasman u Ligu šampiona. U odličnoj je formi, u seriji je od četiri pobede, a svaka od njih je sve ubedljivija. Pre nedelju dana prosto je razneo Ajntraht pred svojim navijačima, pobedivši ga rezultatom 6:1. Od Šalkea je bio uspešniji i u prvom delu sezone, kada ga je na gostujućem terenu savladao 2:1.


subota, 20:00

VASLAND BEV. – SERKL BRIŽ 3+ 1,40

Većina belgijskih prvoligaša jedva čeka kraj prvenstva, a među njima su Vasland Beveren i Serkl Briž, koji su odavno ostali bez takmičarskih motiva. To se posebno vidi po njihovim rezultatima u plej-ofu, odnosno po broju golova. Na 7 mečeva Vasland Beverena u doigravanju ukupno je bilo 27 golova, dok je na susretima Serkl Briža bilo još zanimljivije – 36! Na poslednjih 6 utakmica domaće ekipe bilo je najmanje 3 gola, dok je Serkl Briž u neverovatnoj seriji od 15 susreta sa barem 3 pogotka! Poslednji put sastali su se sredinom aprila, kada je Serkl Briž na svom stadionu slavio 3:2.


subota, 20:00

VAREGEM - KORTRIJK 3+ 1,35

Ista plej-of grupa u Belgiji kao u prethodnom predlogu. Varegem je, takođe, bez motiva u završnici prvenstva, dok se Kortrijk ori za prvo mesto i nastavak borbe za Evropu. Na 7 mečeva Varegema u doigravanju postignut je ukupno 31 gol, dok je na istom broju utakmica Kortrijka bilo 27 pogodaka. Domaćin je u seriji od šest 3+ susreta, dok je Kortrijk u minulih sedam kola samo jednom propustio „priliku“ da odigra 3+. Na poslednja dva međusobna susreta ovih rivala bilo je čak 12 pogodaka!


nedelja, 13:00

PJAST – JAGIELONIJA 1 1,72

Odlična je Jagielonija bila tokom prvog dela prvenstva, a dobra je i u plej-ofu. Ima samo jedan poraz u minulih šest kola, pa se zasluženo bori za izlazak na evro scenu. Ali, ovog vikenda gostuje neverovatnom Pjastu, najprijatnijem iznenađenju poljskog šampionata. Ekipi koja je na poslednjih 13 utakmica zabeležila čak 11 pobeda, uz po jedan remi i poraz. Protivniku koji je na proteklih pet susreta primio samo jedan gol. Rivalu koji je u prošlom kolu pobedio Legiju u Varšavi i koji se i dalje bori za titulu. Pjast je ove sezone najpre izgubio od Jagielonije, a u drugom susretu su odigrali nerešeno. Vreme je za pobedu!



nedelja, 17:00

LIL – BORDO 1 1,38

Da je do kraja prvenstva Francuske ostalo više od tri kola, Bordo bi možda ispao iz lige. Ni promena trenera u toku drugog dela sezone nije donela boljitak u igri ove ekipe, a trenutno su Žirordinci u seriji od četiri poraza, u kojima su primili devet golova. Posebno su bezopasni u gostima, u kojima su zabeležili čak 10 poraza, a ukupno na 17 mečeva postigli samo 9 golova. Lil ovog vikenda može da „overi“ direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ne zna za poraz već 12 kola, a na poslednjih šest susreta pred svojom publikom primio je samo dva gola.


Opširnije u štampanom izdanju Tipa ili na www.tip.rs


* LUKA MILIVOJEVIĆ kapiten Kristal Palasa (Engleska)

U Mančesteru 1&3+


* GORAN ŠUKALO skaut Minhena 1860 prognozira Nemačku 1

Leverkuzen ima recept


* MIODRAG KRIVOKAPIĆ trener u Seltiku (Škotska)

Pobednički ritam Stiva Klarka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije