NavMenu

Instagram ima presudan uticaj na planiranje odmora

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.05.2019. 17:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)Ilustracija
Više od polovine svetskih putnika starosne dobi od 18 do 65 godina rezervisalo je odmor na osnovu objava svojih prijatelja na Instagramu, pokazalo je jedno istraživanje pišu daljine.rs.

Skoro trećina ispitanika izjavila je da njihov najveći motiv prilikom odabira destinacije na koju će otputovati predstavlja odgovor na pitanje koliko će dobro izgledati njihove fotografije na Instagram feed-u.

Istraživanje koje je sprovela aviokompanija Easy Jet, na uzorku od 2.000 putnika, pokazalo je da su turisti tokom nedjeljnog odmora pravili oko 2.500 fotografija, piše D Telegraf.

- Putnici koji planiraju svoj odmor pokazali su nam da se okreću Instagramu ne samo kada žele da se pohvale gde su putovali, već i kada traže inspiraciju za svoju sledeću avanturu - izjavio je Danijel Jang iz Easy Jet-a.

Najposećenije destinacije prema rečima ljudi vođenih ovih kriterijumom bile su Island - zbog polarne svetlosti, italijansko jezero Komo, Santorini i morska pećina Benagil u Portugalu.

Instagram je tako s razlogom poneo titulu prekretnice koja ne tako moderne turističke destinacije pretvara u "must see" tačke na planeti, navodi se na portalu daljine.rs.

Tako je 2009. godine norvešku stenu Troltunga posetilo manje od 1.000 turista, a do januara ove godine je ovo mesto bilo označeno kao lokacija u više od 100.000 fotografija na Instagramu.

Deset najpopularnijih turističkih atrakcija u Evropi kada je u pitanju fotografisanje sa Instagram su:

  • Polarna svetlost, Island, sa 75% onih koji su tamo išli kako bi im svi pozavideli na fotografijama
  • Jezero Komo, Italija, 63% umetničkih duša koje su žrtvovale svoj godišnji odmor zarad lajkova
  • Santorini, Grčka, 60%
  • Alpi, Švajcarska, 50%
  • Plaža Elafonisi, Grčka, 49%
  • Cinque terre, Italija, 47%
  • Akropolj i Partenon, Grčka, 46%
  • Koloseum, Italija, 44%
  • Polja lala, Holandija, 40%
  • Morska pećina Benagil, Portugal, 33%

  • Komentari
    Vaš komentar

    Top priče

    27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

    Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

    Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

    Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

    Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

    Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

    Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
    Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
    Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.